PUBLICITÉ

Pompoensoep met sinaasappel

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/01/2013 - 09h45
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 stuk pompoen van 600 gr
1 ui
3 wortelen
2 tomaten
1 blokje rundsbouillon
1 koffielepel olijfolie
10 cl witte wijn
1 koffielepel komijn
1 laurierblad
1 soeplepel pompoenpitten
2 sinaasappelen
zout, versgemalen peper
PUB

Bereiding van pompoensoep met sinaasappel$$

Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snij in stukjes.

Schil en versnipper de ui. Rasp de wortelen en snij in schijfjes.

Pel de tomaten en snij ze in stukken.

Breng een halve liter water aan de kook met een blokje bouillon.

Verwarm een beetje olijfolie in de snelkookpan en laat de ui erin garen. Voeg de tomaten toe en laat 2 minuten koken. Doe de witte wijn erbij, roer en laat nog 2 minuten koken.

Voeg de wortelen en de pompoen toe en meng. Doe de rundsbouillon erbij. Lichtjes bijzouten en komijn, laurier en de zeste van een sinaasappel toevoegen. Sluit de cocotte en laat nog 10 à 12 minuten koken.

Tegelijkertijd laat u de pompoenpitten bakken in een anti-aanbakpan met een klein beetje olijfolie.

Wanneer de pompoensoep gekookt is, haalt u de laurier weg en mixt u ze. Voeg het sap van de sinaasappels en de pompoenpitten toe.

Proef, breng op smaak en serveer.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 15/01/2013 - 09h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ