PUBLICITÉ

Pompelmoes: zon en tonus op je bord

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 12/02/2016 - 12h55
-A +A

De pompelmoes is een van de grotere leden van de familie van citrusvruchten... en net als bij de andere leden ligt haar weldoende effect niet alleen in het hoge gehalte aan vitamine C. Geef toe, die grote gele bal doet denken aan de zon. En wat is er heerlijker dan even weg te dromen tijdens de lange winterdagen!

PUB

Een vrucht voor iedereeen

De pompelmoes is qua smaak en grootte een waardige vertegenwoordiger van haar familie.
Ze bevat weinig calorieën en suikers, en toch doet dat niets af aan de smaak. Ze is sappig, geurig, en kan zowel gegeten worden bij het ontbijt als als dessert, of zelfs verwerkt worden in de hoofdschotel.
Pompelmoezen zitten zoals bekend boordevol vitamine C. Een halve pompelmoes levert alleen al de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C! De pompelmoes is de ideale vrucht voor de winter, omdat ze door haar hoge vitaminegehalte onze weerstand verhoogt. 

Deze vitamines bevorderen bovendien ook de opname van het ijzer aanwezig in de andere voedingswaren die we tijdens dezelfde maaltijd eten (brood, granen...). Een goede zaak dus voor de vrouwen, want veel vrouwen hebben last van ijzertekort.

Andere voedingstroeven in pompelmoezen

Behalve vitamine C, bevatten pompelmoezen ook veel betacaroteen of pro-vitamine A,
bekend om zijn antioxidante eigenschappen. Ze leveren ook een flinke dosis vitamine B9 of folaat, een stof die erg belangrijk is aan het begin van de zwangerschap en zelfs al op het moment zelf van de verwekking. Ze zijn ook een goede bron van vezels, ideaal om luie darmen zachtjes te stimuleren... En de zuren bevorderen de vertering. Gebruikt in een marinade voor vlees of vis zorgen ze ook voor een aangename smaakverandering.

Initialement publié par Nicolas Rousseau, diëtist-voedingsdeskundige le 18/12/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 12/02/2016 - 12h55

Persconferentie over de pompelmoes van Florida

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Citrusvruchten in de kijker Geüpdatet op 08/02/2005 - 00h00

Ze zijn dé stervruchten van de winter. Wie? De citrusvruchten natuurlijk! Hun rijkdom aan vitamine C beschermt ons tegen de winterkou, maar da's lang niet hun enige voedingstroef. Een bijzondere fruitfamilie onder de loep…

Vitamine C: vermijd vooral tekorten! Geüpdatet op 18/11/2013 - 10h28

Alle vitamines zijn belangrijk. Maar vitamine C is nog belangrijker dan de andere. Het kleinste tekort laat zich al meteen voelen. Dat komt omdat vitamine C in alle cellen van uw lichaam werkzaam is.

Meer artikels