PUBLICITÉ

Platte buik: enkele voedingstips

Gepubliceerd door Catherine Rasse, medisch journaliste op 01/04/2003 - 00h00
-A +A

Weg met dat ronde buikje! De vraag is alleen: hoe? Welnu, het volstaat om enkele doodeenvoudige voedingstips na te leven…...

PUB

Tips voor een platte buik

De eerste zonnestralen, de zomer die in aantocht is, … Meer is er niet nodig om te dromen van de minirokjes of de bikini's die we tijdens onze volgende vakantie willen dragen. Daaraan is wel een voorwaarde verbonden: een platte, veerkrachtige buik… We hebben de laatste tijd echter een buikje gekregen, of dat nu is door onaangepaste voeding, gebrek aan lichaamsbeweging of gewoon stress. Maar geen paniek: enkele kleine, eenvoudige tips volstaan om uw slanke lijn terug te krijgen:

 • Eet gezond! Een goede voedingshygiëne is het basisprincipe van een platte buik! Beperk uw vetverbruik (geef de voorkeur aan stomen of grillen).
 • Kauw uw eten langzaam: dat bevordert de werking van de spijsverteringssappen.
 • Drink zoveel mogelijk, minstens 1,5 liter per dag (water uiteraard, maar ook verse vruchten- of groentesappen). Drink wel niet tijdens de maaltijd.
 • Vermijd gashoudende dranken en kauwgom: ze doen de buik opzwellen, net als sommige eetwaren zoals bloemkool en andere koolgroenten, bonen, erwtjes, broccoli, uien, rauwe groenten enz.
 • Eet vezels, want die zijn onmisbaar voor een goede darmtransit.
 • Zorg ervoor dat u niet kwaad of gespannen bent als u aan tafel gaat: een dergelijke gemoedstoestand vermindert de afscheiding van spijsverteringssappen en ontregelt dus de spijsvertering, waardoor u een opgezwollen buik kunt krijgen. Neem uw maaltijden in een rustig vertrek, in geen geval voor televisie of terwijl u ondertussen iets anders doet. Ontspan: doe aan yoga of profiteer van de eerste zonnestralen om een relaxerende wandeling te maken.
 • Eet fruit buiten de maaltijden of 30 minuten voor u aan tafel gaat.
 • Vermijd tussendoortjes, zodat uw spijsverteringsstelsel kan rusten.
 • Gebruik niet te veel zout. Verkies kruiden en specerijen (look, anijs, basilicum, salie enz.).
 • Bestrooi uw salades met tarwekiemolie.
 • Verminder uw melkverbruik, want melk ligt vaak zwaar op de maag en veroorzaakt heel wat spijsverteringsstoornissen.

Ideaal is om naast deze eenvoudige voedingsregels ook af en toe aan lichaamsbeweging te doen (wandelen, zwemmen enz.). Profiteer van de lente om een frisse neus te halen en een fysieke inspanning te leveren. En voor een veerkrachtige en gespierde buik zijn er geen geheimen: u moet uw buikspieren oefenen! Een paar minuutjes per dag zijn al voldoende.

Gepubliceerd door Catherine Rasse, medisch journaliste op 01/04/2003 - 00h00

Chantal Clergeaud, Un ventre plat pour la vie, 2001, Corps, pp. 101-110

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
wmertens

Ik heb mezelf een platte buik gegeten door lekker paleo/primal te eten. Daarna ben ik oefeningen beginnen doen om mooie "blokskes" te krijgen. Ik heb dus precies het omgekeerde gedaan van wat hier beschreven wordt: Ik eet veel dierlijk vet en geen granen.

PUBLICITÉ
Lees ook
Buikvet? Een mooie buik voor de zomer! Gepubliceerd op 31/03/2015 - 15h24

Absoluut graatmager willen zijn, dat hoeft echt niet! Maar als u werkt aan uw buikje , zult u zich deze zomer stukken beter voelen. Een platte buik verslankt elk figuur, ook een wat voller figuur. Enkele efficiënte middeltjes om snel komaf te maken m...

Buikvet: de waarheden Gepubliceerd op 25/08/2015 - 12h10

Een buikje? Diëten? Groene thee? Over het probleem van het buikje bestaan er veel misvattingen. Dit artikel onderscheidt het goede van het foute.

Waarom hebben sommige vrouwen een buikje? Gepubliceerd op 11/06/2013 - 14h48

We dromen allemaal van een mooie, platte buik ! Jammer genoeg is dat niet iedereen gegeven en met ouder worden neemt de kans dat we een buikje kweken ook toe. Maar we kunnen op zijn minst een verklaring zoeken en ons concentreren op haalbare oplossin...

Meer artikels