PUBLICITÉ

Plakjes eend met courgette

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/10/2016 - 10h14
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
20 minutes
Ingrediënten :

2 tot 3 eendenfilets
4 courgettes
1 koffielepel olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels witte wijn
1 eetlepel room
enkele takjes koriander
zout & peper
PUB

Bereinding van de plakjes eend met courgette

Verwijder het vet van de eendenfilets en snij ze in plakjes. Strooi er wat zout over. Was de courgettes en snij ze in de lengterichting in vieren. Verwijder alle zaadjes. Snij de courgettes dan in staafjes van ongeveer 1 cm lang.

Stoom deze courgettestaafjes gaar of kook ze 10 tot 15 minuten in licht gezouten kokend water. Hou ze knapperig. Laat ze vervolgens zorgvuldig uitlekken op een vel keukenpapier, zodat er later op de schotel geen water overblijft.

Verhit tijdens het garen van de courgettes de olie in een braadpan. Leg er de plakjes eend in en bak ze aan weerskanten 2 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schotel.

Doe de pijnboompitten in de pan en laat ze al roerend goudbruin worden. Zet het vuur wat hoger en voeg de witte wijn toe. Schraap het braadvocht los met een houten lepel en deglaceer het. Doe de room erbij en roer goed.

Leg de courgettes op de schotel naast de eendenplakjes. Overgiet met de pijnboompittensaus. Geef een stevige draai aan de pepermolen. Versier met de takjes koriander. 

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/10/2016 - 10h14
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ