PUBLICITÉ

Plaats voor gehandicapten

Gepubliceerd door Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 29/10/2002 - 00h00
-A +A

Sinds 1993 is 3 december de Europese Dag van de Gehandicapten. Maar wat betekent één dag?

PUB

Daarom hebben de Association Socialiste de la Personne Handicapée en de Vlaamse Federatie van Gehandicaptenbesloten de week van 2 tot 8 december uit te roepen tot Week van de Gehandicapten. Dit jaar hebben beide verenigingen besloten samen de strijd aan te binden tegen het grote probleem van parkeerplaatsen voor minder mobiele mensen.Hoe vaak gebeurt het niet dat deze plaatsen worden ingenomen door personen die er geen recht op hebben?Voor die zich zonder moeilijkheden kunnen verplaatsen, is dit ergerlijk, maar voor minder mobiele personen is het een dagelijkse bron van ergernis. Volgens de verantwoordelijken van de verenigingen bestaat er bijv. nog onduidelijkheid omtrent de tussenkomst van de ordediensten op de privé-parkings van grootwarenhuizen.

Petitie en sport voor iedereen!

Een groot deel van deze week zal dus gewijd zijn aan de sensibilisering van het grote publiek voor deze problematiek, met name door het ondertekenen van een petitie, die komende lente zal worden overhandigd aan de politieke verantwoordelijken. Maar tijdens deze week wordt ook aandacht besteed aan sport. We nodigen iedereen uit een bezoek te brengen aan de site van de Vlaamse vereniging die aan dit onderwerp is gewijd (http://www.vfgs.be). U vindt er alle informatie, van sportbeoefening tot de organisatie van sportkampen. Thans worden ook voorbereidingen getroffen voor het jaar 2003, dat werd uitgeroepen tot "Jaar van de Gehandicapten", om er zeker van te zijn dat dit jaar niet onopgemerkt zal voorbijgaan.In dit verband is het nuttig twee adressen te vermelden. Het Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap heeft immers HandInfo onder zijn hoede, die een massa informatie bevat voor personen met een handicap. U vindt er onder meer een lijst met tientallen artikels. Een absolute must! De andere site, die van het Agence Wallonne pour l'Intégration de la Personne Handicapée, is iets minder praktisch dan zijn Vlaamse tegenhanger, maar levert toch interessante informatie. De site verwijst met name naar de verschillende verenigingen binnen de Franse gemeenschap.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 29/10/2002 - 00h00 Association Socialiste de la Personne Handicapée Vlaamse Federatie van Gehandicapten
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een paspoort voor diabetespatiënten... Geüpdatet op 14/03/2003 - 00h00

Sinds begin maart bestaat er een paspoort voor mensen met type 2 diabetes. Het paspoort dient niet om deze patiënten te inventariseren, maar wil hen toegang geven tot een groter aantal gezondheidszorgen, waarvoor ze minder moeten betalen.

Mobiele telefoons: de twijfels blijven Geüpdatet op 15/08/2006 - 00h00

Er wordt onderzocht, geverifieerd, getest en nog eens onderzocht, maar toch kunnen wetenschappers niet met zekerheid aantonen dat de mobiele telefoon gevaarlijk is voor de gezondheid en ook niet dat het toestel verantwoordelijk zou zijn voor het toeg...

Meer artikels