Pizza-quiche met tonijn

Recept aangemaakt op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/09/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een evenwichtig maar vetarm menu op basis van seizoensproducten.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


Tonijn in olie: 150g (1 blik)
Tomaten: 4
Look: 2 teentjes
Pizzadeeg: 1 rol
Eieren: 3
Gedroogde oregano: 1 eetlepel

Het recept


Bereidingstijd: 45 minuten
Voorverwarm de oven op 220°C (stand 8).
Giet de tonijn af en plet hem met een vork. Gebruik voor het vervolg van de bereiding een deel van de olie uit het blik.
Schil de look en hak hem fijn. Snij de tomaten in schijfjes. Fruit ze gedurende 2 à 3 minuten in een pan samen met de look en een beetje olie. Strooi er een wat oregano over.
Rol het deeg uit en garneer de vorm. Heeft ze geen antiaanbaklaag, strijk ze dan lichtjes in met olie.
Schik de tonijn op de bodem en leg er de tomaten op.
Klop de eieren stijf, strooi er peper en zout op en giet ze op de tomaten. Bestrooi de rest met de oregano. Stop het gerecht 30 minuten in de oven.
De quiche is een vullend gerecht dat u zowel warm als koud kunt eten. Het pizzadeeg is mager en bevat geen vetten.
Hebt u er geen, koop dan 250 g brooddeeg bij uw bakker.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 11/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 27/09/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB