- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
Koude restjes kip
Komkommer: 1
Tomaten: 4
Mesclun: 2 tot 3 handjes vol
Look: 1 teentje
Sjalotjes: 4
Verse munt: 4 tot 5 takjes
Kleine rode pepers: 2
Cayennepeper: 2 mespunten
Sojasaus: 1 eetlepel
Mosterd: 1 koffielepel
Olijfolie: 2 eetlepels
Xérèsazijn: 2 eetlepels
Kleine zwarte olijven: 2 eetlepels
Zout, peper
PUB
Bereiding van pittige kippensalade
Snijd de restjes koude kip in stukjes. Schil de komkommer, snijd in plakjes en laat 30 minuten uitlekken. Was de tomaten, snijd in kwartjes. Was en zwier de mesclun droog. Schil en snijd de look en sjalotjes fijn. Maak de muntblaadjes los. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak fijn. Meng de mesclun, tomaten, komkommer, sjalotjes, muntblaadjes en pepers in een grote slakom. Meng de azijn met wat zout en de mosterd in een kop. Voeg de sojasaus, de gehakte look, olie en cayennepeper toe. Proef en werk bij. Giet het mengsel over de salade en voeg de olijven toe. Meng alles net voor het opdienen, anders zou de saus de mesclun kunnen doen verleppen.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 14/06/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 01/10/2012 - 14h26
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ