PUBLICITÉ

Pijn in de rug, heupen, knieën of voeten? Misschien moet u naar een podoloog!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/03/2010 - 00h00
-A +A

Veel houdingsproblemen worden veroorzaakt omdat we slecht op onze voeten steunen. Onze voeten liggen aan de basis van ons evenwicht. Als we ze verkeerd plaatsen, kunnen ze pijn geven in de voeten en enkels, maar ook in de knieën, de heupen en de rug. Als u twijfelt, gaat u best naar een podoloog voor een diagnose.

PUB

Verkeerd plaatsen van de voeten kan leiden tot rugpijn, pijn aan de heupen en pijn in de voeten


Pijn aan de knieën, heupen of de rug, maar ook aan de voeten en enkels kan erop wijzen dat het gewrichts- of spiermechanisme niet goed werkt. Het kan doodgewoon te wijten zijn aan het slecht plaatsen van de voeten.

De piste van de podoloog


Elke voet is uniek en heeft specifieke vormen en volumes die onze houding bepalen. Er bestaan ook heel veel courante podologische pathologieën zoals holle voeten, platvoeten, vervorming aan de binnen- of buitenkant van de hiel, eeltknobbels, ingegroeide nagels en klauwtenen. Er kan ook sprake zijn van een vermoeidheidsfractuur, van instabiliteit van de voet of de enkel en van tendinopathie. Al deze aandoeningen kunnen in mindere of meerdere mate hun weerslag hebben op de houding van ons lichaam want onze voeten vormen de basis van een evenwichtige houding.
Als u pijn hebt, kan het dus nuttig zijn om naar een podoloog te stappen en te laten controleren of u uw voeten wel goed kunt plaatsen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 15/03/2010 - 00h00 Persdossier van de Union française pour la santé du pied et la podologie (UFSPP), www.adpodologie.com.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hebt u orthopedische zolen nodig? Geüpdatet op 06/05/2013 - 12h14

Een slechte houding verbeteren, pijn aan de voeten verlichten maar ook de pijn aan heupen en rug... Heeft u al eens gedacht aan orthopedische zolen? Al onze goede raad om te zien of u er nodig heeft!

Leve onze voeten! Geüpdatet op 12/04/2005 - 00h00

We kunnen er niet naast kijken: de voeten van de Belgen groeien. In dertig jaar tijd zijn ze met drie maten toegenomen. De gemiddelde schoenmaat bedraagt nu 40 bij vrouwen en 43 bij mannen. Reden te meer dus om onze voeten goed te vertroetelen…

Voeten en schoenen: onze slechte gewoonten Geüpdatet op 12/10/2015 - 14h44

Hoge hakken , pumps met een smalle top, ballerina’s of teenslippers: alles kan, maar dan mondjesmaat. Anders krijgen we rugproblemen, problemen met onze pezen, of problemen met onze tenen die vervormen tot klauwtenen. We laten enkele specialisten aan...

Meer artikels