PUBLICITÉ

Pijn bij baby’s verzachten met warmte?

Article créé le 24/04/2012 - 10h37 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 24/04/2012 - 10h37
-A +A

Bloed afnemen, inenten… Het zijn onaangename, maar voor volwassenen heel gewone dingen. Als baby’s zoiets moeten ondergaan, wordt het soms een echt gevecht. Maar er bestaat een heel simpel middeltje om pijn bij baby’s te bestrijden, en het blijkt ook te werken.

PUB

Baby’s, pijn en medische behandelingen

Als volwassenen een medische behandeling ondergaan die een beetje pijn kan doen - bloed afnemen bijvoorbeeld -, snappen ze wat er gebeurt en kunnen ze het dus rustig ondergaan. Voor baby’s liggen de zaken iets moeilijker. Ze worden verrast door de pijn en weten ook niet dat die snel zal overgaan. Ze snappen ook de bedoeling er niet van - dat ze dit kleine beetje pijn bijvoorbeeld moeten verdragen om meer over hun gezondheid aan de weet te komen of om later ernstige ziektes te voorkomen.

Als een baby afziet bij de dokter, eindigt dat dan ook meestal in een huilbui. Het is een onaangenaam moment voor het kind, maar ook voor de ouders en zelfs voor de dokter!

 

Op zoek naar remedies tegen pijn bij baby’s

Een baby pijnstillers geven voor een eenvoudige bloedafname of voor een inenting die maar enkele seconden duurt, is echt niet zo’n goed idee. Daarom is men druk op zoek naar remedies om de pijn van baby’s te verzachten zonder te moeten grijpen naar actieve stoffen. Een tijd lang leek suiker een oplossing te zijn. Als baby’s suiker kregen op het moment van de pijnlijke verzorging, leken ze minder af te zien. Diepgaandere studies (1) hebben intussen aangetoond dat de doeltreffendheid ervan twijfelachtig was. Vandaag is er een nieuwe remedie. Ze werd voorgesteld in een studie die in maart in het tijdschrift Pain (2) is verschenen. De remedie bestaat erin baby’s goed warm te houden.

 

Billet initialement publié le 24/04/2012 - 10h37 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 24/04/2012 - 10h37
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Borstvoeding stilt pijn Geüpdatet op 01/04/2003 - 00h00

Franse artsen stelden vast dat baby's die een prik ondergaan voor bloedafname minder pijn hebben wanneer ze ondertussen borstvoeding krijgen. De reputatie van borstvoeding klimt hierdoor nog hoger.

Moederschap: succesvol met de pasgeboren baby naar huis Geüpdatet op 26/04/2016 - 14h39

Voor een jonge moeder die met haar kersverse baby de kraamkliniek verlaat, is het vaak een sprong in het onbekende. Ze moet het nu doen zonder de permanente bijstand en hulp van de vroedvrouwen waarop ze sinds de bevalling kon rekenen. Toch is er gee...

Meer artikels