Pesticiden: welke residuen zitten er in ons voedsel?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/03/2015 - 20h50
-A +A

PUB

Wat moeten we doen om residuen van pesticiden te vermijden?

De conclusie van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, de auteurs van het rapport, is eerder optimistisch: de gezondheid van de Europeanen komt door de residuen niet in gevaar. Maar wat kunnen mensen doen die hier geen genoegen mee nemen en die de hoeveelheid pesticiden in hun voedsel toch willen verminderen? De enige oplossing is, en ook die is niet perfect, kiezen voor biologische landbouw. Biologische producten bevatten doorgaans minder pesticiden dan groenten en fruit uit de traditionele landbouw. Toch zijn er ook in ruim 15 % van het biofruit en de biogroenten resten van pesticiden aangetroffen.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/03/2015 - 20h50

The 2013 European Union report on pesticide residues. EFSA Journal 2015 ;13(3):4038

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB