PUBLICITÉ

Perziken en nectarines met muntgelei

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2014 - 19h31
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

3 witte perziken
1 bosje pepermunt
4 blaadjes gelatine
2 nectarines

PUB

Bereiding van de perziken en nectarines met muntgelei

Haal de blaadjes munt van de takjes. Houd er 4 of 5 opzij.

Laat de gelatine in een kom koud water weken.

Snijd de rest van de munt in fijne reepjes. Doe de helft ervan in een pannetje. Voeg twee grote glazen water toe en breng aan de kook.
Haal de pan van het vuur zodra het water begint te koken.
Laat 5 minuten trekken.

Wring de gelatine tussen uw vingers uit. Voeg ze aan de warme infusie toe. Meng goed tot hij helemaal is opgelost.
Voeg vervolgens de rest van de fijngesneden munt toe en giet het geheel in een schotel, die u voor 2 à 3 uur in de ijskast totdat de gelatine heeft gepakt.

Schil de perziken, was de nectarines en snijd ze alle twee in schijven. Plaats ze op een bord afwisselend naast elkaar in de vorm van een rozet. Hak de gelei met een mes en verdeel hem over het fruit.
Voeg de muntblaadjes toe die u opzij had gehouden.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/08/2014 - 19h31
PUBLICITÉ