PUBLICITÉ

Perniones

Gepubliceerd op 23/09/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Perniones (winterhanden of wintervoeten) worden gekenmerkt door heftig jeukende ontstekingsinfiltraten, papels en soms blaren aan de perifere delen ten gevolge van langdurende afkoelingen. Het meest zijn de handen en voeten aangedaan, iets minder de neus, de wangen en de oren.Perniones treden op bij natte kou aan het begin en aan het einde van het koude jaargetijde, bij een zeer lage buitentemperatuur gecombineerd met wind.De eigenschap om op sterke afkoeling te reageren met langdurige beperking van de bloedtoevoer is individueel zeer verschillend. Vegetatieve dystonie en stofwisselingsstoornissen zijn vaak predisponerende factoren.De behandeling en preventie bestaat uit een aantal maatregelen:- warm kleden;- wisselbaden;- UV-licht;en eventueel vaatverwijdende middelen.

Gepubliceerd op 23/09/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kou? Opgelet voor koubulten en vrieswonden! Geüpdatet op 30/12/2002 - 00h00

Op mooie winterse dagen kunnen we veel plezier beleven aan een wandeling of spelen in de sneeuw. Maar de koude brengt jammer genoeg ook een heleboel narigheid mee. Zo onder meer de koubulten en vrieswonden die zeer onaangenaam en zelfs gevaarlijk kun...

Welk type huid hebt u? Gepubliceerd op 26/03/2013 - 13h56

Het antwoord op deze vraag is zeer belangrijk omdat het u in staat zal stellen uw huid op een gepaste manier te verzorgen. Normale huid, gemengde of vette huid, en droge of gevoelige huid? Hier enkele aanwijzingen om het te achterhalen.

Meer artikels