Peeling 'maison': 4 snelle en goedkope recepten

Geüpdatet door Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste op 15/07/2013 - 11h16
-A +A

PUB

Vier recepten om zelf te maken

Stralende peeling voor de teint

Meng 2 eetlepels roeryoghurt natuur, 2 eetlepels gemalen amandelen en 2 koffielepels honing. Doe het mengsel voorzichtig op uw gezicht en laat het er 10 minuten op. poel af.

Peeling van walnoten voor het lichaam

Mix in een keukenblender 100 gr amandelen, 50 gr havervlokken en 50 gr volle tarwebloem. Doe er water bij. Wrijf uw lichaam in met het mengsel om alle dode huid weg te krijgen! Wees niet bang om er te veel te maken. U kunt de rest in de diepvriezer bewaren!

Zoete streling voor gezicht en lichaam

Meng 250 gr witte rietsuiker, 250 gr avocado-olie, 2 koffielepels gel van aloë vera, 2 druppels lavendelolie en 2 druppels sinaasappelolie. Masseer het mengsel een minuut lang zachtjes in uw huid. Laat 3 of 4 minuten werken en spoel af.

Super eenvoudig
Meng grof zout met olijfolie (of een andere olie) en voeg enkele druppels etherisch olie naar keuze toe (lavendel, rozemarijn, citroen...). Wrijf er rijkelijk het hele lichaam mee in (vermijd wel het aangezicht)... Spoelen en u hebt gegarandeerd weer een babyvelletje!

Puur natuur: niet zonder gevaar voor de huid!

Zogenaamde natuurlijke producten zijn wel niet altijd zonder gevaar voor de opperhuid, zeker als u een gevoelige huid hebt die makkelijk allergisch reageert. Doe altijd eerst een test op uw pols of de plooi van uw elleboog en wacht enkele uren voor u de bereiding gebruikt. Krijgt u een branderig of geïrriteerd gevoel? Spoel dan meteen af en vergeet dit recept! Let er ook op dat u altijd biologische en superverse ingrediënten gebruikt. Breng de bereiding zachtjes aan en mijd de oogcontouren. Spoel daarna af met lauw water. En tot slot, wanneer u etherische oliën gebruikt, controleer dan altijd even of ze voor u niet ontraden zijn (zwangerschap, allergie,...) en vermijd de oogomtrek.

Initialement publié par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 16/07/2013 - 08h47 et mis à jour par Barbara Delbrouck, gezondheidsjournaliste le 15/07/2013 - 11h16

*Naturally beautiful, Charmaine Yabsley, Duncan Baird Publishers, London, 2004.

*Créez vos cosmétiques bio, Sylvia Hampikian, Terre Vivante, Mens, France, 2011.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB