- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- hoofdgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 20 minutes
- Ingrediënten :
-
2 sjalotten
1 l gevogeltebouillon
2 eetlepels olijfolie
160 gram kleine pasta (schelpjes of andere)
zout
peper van de molen
PUB
Bereiding van de pasta bereid zoals risotto
Pel de sjalotten en snipper ze fijn; verwarm de bouillon.
Verhit de olie in een braadpan of kookpot. Stoof de sjalotten ongeveer 5 minuten tot ze mooi glazig zijn.
Doe de pasta erbij. Meng goed.
Giet er een goede pollepel bouillon bij. Wacht tot al het vocht is opgenomen.
Giet de rest van de bouillon beetje bij beetje bij de pasta en wacht steeds tot al het vocht is opgenomen. Kook de pasta zo gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Proef en breng eventueel op smaak met wat zout. Roer goed.
Strooi er wat versgemalen peper over.
U kunt de pasta zo opdienen of er net voor het eind van de baktijd paddenstoelen bijdoen, schelpdieren, blokjes ham of koude kip, enz.
Oorspronkelijk gepubliceerd op 12/01/2015 - 15h00
en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste
op 12/01/2016 - 14h35
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ