PUBLICITÉ

Pasgeboren baby’s met kolieken kalmeren zonder geneesmiddelen!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 21/11/2011 - 10h57
-A +A

Kolieken bij pasgeboren baby’s uiten zich door huilbuilen, een pijnlijk vertrokken gezicht en een kronkelend lichaam. Het kindje is daarbij maar niet te kalmeren. De term kolieken wordt hier gebruikt omdat de baby’s duidelijk pijn hebben, maar er over  het algemeen geen medische oorzaak gevonden wordt.

PUB

Kolieken bij pasgeboren baby’s: terug te voeren op de spijsvertering?

Dat wordt vaak gedacht, omdat de baby buikpijn lijkt te hebben… Maar het is nog altijd niet duidelijk wat de link tussen kolieken en de spijsvertering van baby’s precies is. De tips die momenteel worden gegeven om baby’s met kolieken te kalmeren, zijn meer geruststellend bedoeld dan wel genezend. Dit zijn ze:

  • Een lichte massage van de buik (maar niet meteen na de maaltijd).
  • Wieg of masseer het kindje op een rustige plaats en probeer het niet te prikkelen (baby’s met kolieken zijn vaak nerveus of overgevoelig).
  • Geef het een kleine hoeveelheid gezoet water te drinken.

 

Kolieken bij pasgeboren baby’s: eerst de ouders geruststellen

Als uw baby last heeft van kolieken, is het belangrijk dat u als ouder gerust kunt zijn dat er niets ergs aan de hand is. De eerste stap die u moet zetten is dus naar een kinderarts stappen die u vertrouwt. Hij zal nagaan of uw baby geen onderliggende spijsverteringsaandoening heeft. Een huilende baby is veel makkelijker te verdragen als het huilen voor u geen bron van angst en zorgen hoeft te zijn. En nog een geruststellend weetje: kolieken zijn wel lastig om te dragen, maar ze zijn tijdelijk en verdwijnen meestal vanzelf voor de baby vier maanden is.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 21/11/2011 - 10h57

(1) Hassall, E. Journal of Pediatrics, oktober 2011. DOI 10.1016/j.jpeds.2011.08.067

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Mikkie

Probeer eens een goede chiropractor. heeft super geholpen bij mijn zoontje! na de eerste keer een heel andere baby ( geen reflux of krampjes meer )

PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels