PUBLICITÉ

Parmentier van vis met prinsessenboontjes

Recept aangemaakt op 09/11/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/06/2016 - 17h03
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
40 minutes
Ingrediënten :

2 grote aardappelen
1 tot 2 glazen halfvolle melk
300 g diepgevroren prinsessenboontjes
80 g vers geraspte parmezaan
500 g kabeljauw- of wijtingfilet
1 koffielepel olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot, zet ze ruim onder melk en kook ze tot ze mooi gaar zijn.

Breng in een andere pot een paar liter lichtgezouten water aan de kook en kook de prinsessenboontjes beetgaar. Laat ze uitlekken (giet het kookvocht niet weg) en doe ze in de pot bij de aardappelen.

Prak alles fijn met een pureestamper of haal het door de groentemolen. Doe er dan ¾ van de geraspte parmezaan bij en meng goed.

Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 180°C.

Breng het kookvocht van de prinsessenboontjes weer aan de kook, doe de kabeljauwfilet erin en pocheer 10 minuten.

Vet met een kwastje en wat olie een ovenschotel in en leg de kabeljauw erin. Druk goed aan tot hij mooi over de schotel verdeeld is. Kruid met peper.

Giet de puree erover en verdeel gelijkmatig over de hele schotel.

Strooi er de rest van de parmezaan over en zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Dien heet of lauw op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 09/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 06/06/2016 - 17h03
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ