PUBLICITÉ

Overgewicht in België bevestigd

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 17/06/2002 - 00h00
-A +A

De "Belgian Association for the Study of Obesity" heeft een verpletterend rapport over zwaarlijvigheid in België gepubliceerd. Dit verwondert de specialisten niet, maar de cijfers zijn toch beangstigend.

PUB

De helft van de volwassenen lijdt aan overgewicht!

De studie bevestigt wat we reeds wisten: 49% van de Belgische mannen en 28% van de Belgische vrouwen lijdt aan overgewicht. Resp. 14 et 13% lijdt aan zwaarlijvigheid (obesitas). Die percentages zijn toegenomen en tegen dit tempo zal binnenkort de helft van de volwassenen te zwaar zijn. De BASO stelt ook een aantal oplossingen voor: bijv. vermageren zodra de body mass index (BMI) meer bedraagt dan 25 kg/m².

BMI =Gewicht (kg)
--------------
Lengte² (m²)

10% vermageren

Meerdere behandelingen zijn mogelijk. Maar men mag niet uit het oog verliezen dat men 10% dient te vermageren en dat het grootste probleem erin bestaat het gewicht na de vermageringskuur te handhaven. Een vermageringsdieet blijft de hoeksteen van de behandeling. Meestal zal de hoeveelheid calorieën worden beperkt tot 500 tot 1.000 kcal/dag, afhankelijk van het niveau van activiteit. Voorts is fysieke activiteit of lichaamsbeweging aangewezen: 30 minuten per dag met een matige intensiteit. De behandeling kan worden aangevuld met psychotherapie, geneesmiddelen en een heelkundige ingreep. De behandeling moet steeds worden geselecteerd in overleg met en onder toezicht van de arts.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 17/06/2002 - 00h00 Mededeling van de BASO, 5/06/2002
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe bereken ik mijn BMI en mijn ideale gewicht? Gepubliceerd op 23/02/2017 - 11h47

Iedereen controleert zijn gewicht op de weegschaal, met meer of minder bezorgdheid al naargelang het gewicht normaal of te hoog is. Elk van ons heeft ook een ideaal gewicht, dat is het gewicht dat past bij onze lengte. Dat ideale gewicht is een van d...

Meer artikels