PUBLICITÉ

Over insecten-, slangen- en spinnenbeten

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 08/08/2006 - 00h00
-A +A

Dreigt u in uw vakantieoord last te krijgen van insecten en/of oog in oog te staan met slangen en/of spinnen, neem dan een gifzuiger mee in uw reisapotheek. Zo'n zuiger betekent niet dat u geen medische hulp moet zoeken bij een allergische reactie, maar doet u wel tijd winnen.

PUB

Insectenbeten

Bijen en wespen steken als ze zich bedreigd voelen. Zo'n beet is bijzonder pijnlijk en laat bij de meesten een rood, gezwollen puistje na. Wie overgevoelig is voor bijen- en wespengif , kan een allergische reactie krijgen. Dat kan gaan van een uitgebreide pijnzone rond de beetplaats tot zware hart- en ademhalingsproblemen. Bij een ernstige allergische reactie moet u absoluut onmiddellijk een arts raadplegen.

Spinnen- en slangenbeten

Giftigeslangen komen niet alleen voor in verre, exotische gebieden, maar ook in Europa en zelfs in België. Adders bijvoorbeeld. In sommige landen leven er uiterst giftige spinnensoorten. Een beet van zo'n spin - een zwarte weduwe bijvoorbeeld - kan zelfs dodelijk zijn.

Reizigers moeten zich vóór hun vertrek dan ook goed informeren over de preventie en behandeling van slangen- en spinnenbeten. Welk effect het gif precies heeft, hangt af van het soort slang. Een beet is niet noodzakelijk gevaarlijk en veroorzaakt evenmin altijd een reactie. Doet er zich na een halfuur nog altijd geen enkel symptoom voor op de beetplaats, dan is het vergiftigingsrisico zeer gering. Beten van giftige slangen moeten hoe dan ook behandeld worden door een specialist.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 08/08/2006 - 00h00 Persbericht "Care Plus Venimex: een nieuwe gifzuiger tegen insecten-, slangen- en spinnenbeten", 17 juli 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe reageren op een slangenbeet: 10 belangrijke tips Geüpdatet op 07/07/2009 - 00h00

In Europa is de adder de enige giftige slang . De beet van een adder is niet dodelijk, maar het slachtoffer moet toch zo snel mogelijk naar een verzorgingscentrum overgebracht worden. Wat moet u doen en wat mag u niet doen tot de hulpdiensten er zijn...

Insectenbeten: het kan ook uw hond overkomen! Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Ook gezelschapsdieren kunnen last hebben van insectenbeten ! Die insecten kunnen vliegende insecten zijn (bijen, wespen, muggen...), op de grond leven (mieren) of op planten of andere dieren (teken, vlooien). Ze wachten gewoon tot uw hond langskomt e...

Slangenbeten zijn te vermijden! Geüpdatet op 28/03/2006 - 00h00

Het risico om gebeten te worden door een slang en eraan te overlijden, is zo goed als nul. Toch veroorzaakt zo'n beet ernstige symptomen, wat extra voorzorgen vereist. Die worden helaas onderschat…

Meer artikels