PUBLICITÉ

Osteoporose: wat zijn de symptomen?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 19/04/2010 - 00h00
-A +A

Osteoporose treft bijna één kwart van de vrouwen in de leeftijdsgroep 65-70 jaar. Deze ziekte, die met de levenswijze te maken heeft, kan doeltreffend behandeld worden, op voorwaarde dat de aandoening tijdig wordt opgespoord. Maar wat zijn de symptomen van osteoporose?

PUB

Osteoporose: de symptomen kondigen zich te laat aan!

Osteoporose is een ziekte zonder symptomen tot op het ogenblik dat de aandoening verontrustend en zorgwekkend wordt. Daarom is het zeer belangrijk niet te wachten op die symptomen om maatregelen te treffen, met andere woorden om ervoor te zorgen dat uw voeding voldoende rijk is aan calcium en dat u regelmatig een fysieke activiteit beoefent. Als osteoporose pas opgespoord wordt op het ogenblik dat u een breuk oploopt, is het uiteraard al te laat om te ontsnappen aan het belangrijkste risico dat met deze aandoening gepaard gaat...

Welke zijn de alarmsignalen van osteoporose?

Het is nooit te laat om maatregelen te nemen tegen osteoporose en om zich te beschermen tegen een verergering van de situatie. Dit zijn de belangrijkste alarmsignalen

  • U wordt kleiner
  • U hebt rugpijn
  • Er is sprake van een vervorming van de wervelkolom.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 19/04/2010 - 00h00

GRIO (Onderzoeks- en informatiegroep rond osteoporose)

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Calcium en vitamine D: om uw tanden langer te behouden Gepubliceerd op 30/06/2014 - 17h24

Gemenopauzeerde vrouwen en bejaarden krijgen vaak supplementen van calcium en vitamine D om osteoporose te voorkomen. Het zou nu blijken dat dergelijke supplementen ook het uitvallen van de tanden zouden tegengaan.

Osteoporose bij mannen Geüpdatet op 15/04/2008 - 00h00

Mannen krijgen vaak niet de juiste of zelfs geen behandeling tegen osteoporose. Vanaf hun 70ste laten ze daarom best de broosheid van hun botten meten. Dat schrijven Australische artsen in het nieuwste nummer van The New England Journal of Medicine.

Meer artikels