PUBLICITÉ

Op vakantie met de hond

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 30/05/2006 - 00h00
-A +A

De eerste zonnestralen komen eraan en dus worden ook de eerste vakantiegangers gesignaleerd. Om met een gerust hart met de hond op vakantie te vertrekken en om onaangename verrassingen op uw vakantiebestemming te voorkomen, is het nuttig enkele voorzorgsmaatregelen te nemen.

PUB

In alle sereniteit op weg met de hond

Voor uw vertrek naar het buitenland moet u eraan denken enkele inkopen voor uw hond te doen: het is namelijk mogelijk dat zijn gewone voeding of eventuele geneesmiddelen op uw vakantiebestemming niet beschikbaar zijn! Bovendien moet u eraan denken het Europese paspoort van uw hond mee te nemen, waarin zijn getatoeëerde identificatienummer of het nummer van zijn chip vermeld staan, samen met het vaccinatiebewijs tegen hondsdolheid ten laatste 21 dagen voor uw vertrek. Sommige landen stellen namelijk bijzondere eisen voor ze uw hond toelaten. Zo komen pups die jonger dan 3 maanden zijn niet binnen in Ierland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Malta. De 4 landen eisen ook een meting van het aantal antilichamen naar aanleiding van de vaccinatie tegen hondsdolheid om de doeltreffendheid van de vaccinatie te controleren. Een actieve ontworming tegen "ecchinoccocuswormen" is ook verplicht voor honden die naar Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Finland reizen. Indien u buiten de Europese Unie reist, moet u informatie vragen aan uw dierenarts of de ambassade van het betrokken land om de eisen van uw verblijfplaats na te vragen.

Samen met de hond op weg naar de vakantiebestemming

Om de autoreis voor uw hond zo aangenaam mogelijk te maken, moet u eraan denken hem de 6 uren voor uw vertrek geen eten te geven. Voorzie in uw reisschema ook om de twee uren een plas- en drinkpauze. Bovendien mag u uw hond in de zomer nooit alleen laten: hij zou een dodelijke zonneslag kunnen oplopen! Als hij in de auto last heeft van misselijkheid, kunt u uw dierenarts om raad vragen. Hij zal u een remedie voorschrijven. Indien u voor de trein, het vliegtuig of de boot hebt gekozen als transportmiddel, moet u voor uw vertrek de eisen van de maatschappij waarmee u reist, navragen. De transportmodaliteiten (kooi, prijs van het ticket, muilband, reis in de cabine of in het laadruim...) hangen namelijk af van de grootte en het gewicht van de hond.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 30/05/2006 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Op zomervakantie met je hond Gepubliceerd op 07/07/2014 - 10h24

De zomer is in aantocht! Gaat uw hond mee op reis? Vergeet niet na te gaan of zijn gezondheidsboekje in orde is en of u in het bezit bent van alles wat u nodig hebt om met hem op vakantie te vertrekken.

Adopteer uw hond volledig legaal! Geüpdatet op 15/01/2008 - 00h00

De adoptie van een hond is dikwijls een mooie gebeurtenis die het begin markeert van een lang vriendschapsverhaal. Opdat die adoptie een mooie herinnering zou blijven, is het wel nodig de regels en zijn rechten te kennen zodat alles volgens het boekj...

Katten en honden op reis Geüpdatet op 20/04/2005 - 00h00

Het mooie weer komt eraan en binnenkort is het weer vakantie... Wil u dit avontuur met uw viervoetige vriend delen? Geen zin in het dierenpension? Dan kan u niet anders dan uw beschermeling met u meenemen. Maar om te voorkomen dat deze reis een nacht...

Meer artikels