PUBLICITÉ

Op reis met kleine kinderen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 20/06/2011 - 17h22
-A +A

Misschien vertrekt u binnenkort op reis en neemt u ook een kleintje mee. Kleine kinderen zijn kwetsbaar en vergen extra voorzorgsmaatregelen. Met de onderstaande tips zal uw reis en uw verblijf ter plekke in optimale omstandigheden verlopen.

PUB

Waar u ook naartoe gaat

Vergeet uw vaccinatieboekje niet, en als u binnen Europa reist, vraag dan ook uw Europese kaart voor ziekteverzekering aan

  • Een consultatie bij uw huisarts voor uw vertrek is ten zeerste aan te raden. Hij zal nagaan of uw kind fit en gezond is en of de vaccinaties nog geldig zijn (tetanus, polio, enz.). Hij zal u ook raad geven over de geneesmiddelen die in uw reisapotheek horen te zitten (tegen koorts, darm- en maagklachten ...), wat niet betekent dat u ter plaatse geen arts meer hoeft te roepen als er problemen zijn.

  • Voor de zuigelingen: kies bij voorkeur voor borstvoeding. Als dat niet lukt, informeer dan voor uw vertrek of en hoeveel melkpoeder u het best meeneemt, want in sommige landen is het product vaak moeilijk te vinden. Hetzelfde geldt voor voeding in potjes. Zorg ook voor een middel tegen diarree en een product voor rehydratatie bij uitdroging.

 

Op reis naar de tropen?

 

  • Gebruik een muggennet (dat met een muggenwerend middel is behandeld) zodra de zon ondergaat. Maak al naargelang de leeftijd van het kind ook gebruik van muggenwerende crèmes .

  • Mijd synthetische kledij. Kies liever katoen en koop bij voorkeur licht gekleurde hoedjes. Was het katoen op 90°, droog het degelijk en strijk het aan weerskanten.

  • Wat de vaccinaties betreft: het vaccin tegen de gele koorts is verboden voor kinderen onder de 6 maanden. Voor de andere vaccinaties overlegt u het best met uw kinderarts: alles hangt af van uw bestemming en het soort gevaar waaraan uw kind zal worden blootgesteld.

  • Wees op uw hoede voor malaria: als u ook maar één keer vergeet het middel aan uw kind toe te dienen, is het niet langer doeltreffend! Als uw kind koorts of diarree heeft, moet u in ieder geval meteen naar een plaatselijke arts.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 14/08/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 20/06/2011 - 17h22
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Als u uw baby meeneemt op reis Gepubliceerd op 03/05/2017 - 15h30

De vakantie is in aantocht, en ook baby's reizen vaak mee naar de zon. Ze zijn echter teer, dus moet u tal van extra voorzorgen nemen om ze te beschermen en hun vervoer en verblijf optimaal te doen verlopen.

Reizen met uw baby Gepubliceerd op 06/07/2012 - 12h28

Met de auto op reis gaan en uw baby meenemen: het kan. Als u zich maar goed organiseert, alleen het strikt noodzakelijke meeneemt en voorrang geeft aan veiligheid en comfort. Enkele tips.

Hoe helpt u uw kinderen af van heimwee? Geüpdatet op 30/01/2007 - 00h00

Gelegenheden zijn er genoeg voor uw kinderen om eens een paar dagen of zelfs weken het ouderlijke nest te verlaten, of het nu gaat om school- of ontspanningsactiviteiten. Sneeuw- of zeeklassen, hoevevakanties, taal-, vakantie- of scoutskampen, sports...

Meer artikels