- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Bereidingstijd :
- 15 minutes
- Ingrediënten :
-
200 gram couscous middelfijne korrel
3 onbehandelde citroenen
3 eetlepels olijfolie
5 grote tomaten
1/2 komkommer
2 uien
1 blikje tonijn in eigen nat
2 eetlepels ontpitte zwarte olijven
1 eetlepel gehakte verse munt
1 eetlepel gehakte koriander
zout
peper
Bereiding van de oosterse salade
Doe de couscous in een kom en giet er 3 dl gezouten kokend water overheen. Laat de couscous afkoelen en werk hem af en toe los met een vork.
Giet er het sap van twee citroenen en wat olijfolie over en roer goed om.
Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Pel de komkommer en de uien en snij ze in dunne schijfjes.
Doe de groenten bij de couscous. Schep alles voorzichtig om en laat de schotel nog vier uur in de koelkast staan.
Snij de olijven net voor het opdienen in schijfjes.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem met een vork in grove stukken.
Snij de derde citroen eerst in dunne schijfjes en elk schijfje in kleine stukjes.
Meng alles door de salade en werk af met peper.
Bestrooi de schotel met de fijngesnipperde koriander en munt. Dien heel koel op.
Als u de schotel enkele uren van tevoren of de dag voordien klaarmaakt, wordt ze er alleen maar lekkerder op.