PUBLICITÉ

Oorzaken van onvruchtbaarheid bij vrouwen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/03/2010 - 00h00
-A +A

De leeftijd is een heel belangrijke factor bij onvruchtbaarheid. De vruchtbaarheid daalt namelijk geleidelijk aan met de leeftijd. De kans dat een vrouw bij haar maandelijkse menstruatiecyclus zwanger wordt, is 25% als ze 25 is, 12% als ze 30 is en nog maar 6% als ze 40 is. Maar er zijn nog heel wat andere oorzaken voor onvruchtbaarheid .

PUB

De oorzaken van onvruchtbaarheid


De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het over onvruchtbaarheid bij koppels als een koppel na 1 jaar regelmatig onbeschermd seksueel verkeer er niet in slaagt om tot een spontane zwangerschap te komen. Maar wat zijn de mogelijke oorzaken van onvruchtbaarheid?

Problemen met de ovulatie


Soms is er geen ovulatie of eisprong tijdens de menstruatiecyclus, soms ook is de ovulatie te weinig frequent of is ze onregelmatig. Dit soort eisprongproblemen kan zich uiten in vruchtbaarheidsproblemen. Ter herinnering: de optimale periode voor bevruchting ligt tussen 4 dagen voor de eisprong en 2 dagen erna.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/03/2010 - 00h00 Zita West, "Je veux un enfant", uitgeverij Pearson Pratique; Brigitte Fanny, "Un bébé mais pas à tout prix", uitgeverij J'ai lu.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik wil zwanger worden. Wat zijn de tekenen van de eisprong? Gepubliceerd op 07/07/2014 - 12h23

Het moment van de eisprong – en vrouwen die zwanger willen worden kijken er erg naar uit – uit zich door verschillende types van signalen: een verhoogde lichaamstemperatuur, een verandering van het baarmoederslijm en ook lichamelijke tekenen. Het her...

Ik geraak niet zwanger: wat zijn de oplossingen? Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Ovulatiestimulatie en de verschillende technieken van medisch begeleide voortplanting zijn er enorm op vooruitgegaan. Ze worden voorgesteld aan koppels die er maar niet in slagen in verwachting te geraken. Welke zijn die technieken? Waaruit bestaan z...

Meer artikels