PUBLICITÉ

Onvruchtbaarheid op video uitgelegd

Vidéo publiée le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 12/10/2016 - 12h00
-A +A

PUB

De testikels van de volwassen man produceren elke dag ongeveer een half miljard spermadeeltjes. Daarentegen komt er bij een vrouw, eenmaal per maand, meestal maar één eitje vrij.

Voor bevruchting en conceptie moet één zaadcel zich verbinden met de enige vrijgekomen eicel in de eileider, of eileider van Fallope, van de vrouw.

Er zijn vele oorzaken van onvruchtbaarheid. Heel vaak kan de oorzaak waarom het voor een paar niet mogelijk is om bevrucht te raken niet worden vastgesteld. 

  • Enkele bekende oorzaken van mannelijke onvruchtbaarheid zijn vooral gebaseerd op een laag spermagehalte of een functiestoornis van de spermatozoïden. 
  • De vrouwelijke onvruchbaarheid kan het gevolg zijn van vele factoren; enkele bekende oorzaken zijn de afwezigheid van de eisprong of een obstructie in de eileiders van Fallope. Een zware endometriose, een ziekte waarbij delen van de baarmoederwand zich buiten de baarmoeder bewegen en zich vastzetten op de reproductieorganen, is ook vaak de oorzaak van vrouwelijke onvruchtbaarheid.

De diagnose en een medische behandeling van onvruchtbaarheid kan sommige paren helpen vruchtbaar te worden. Het ligt aan de oorzaak van de onvruchtbaarheid of de behandeling uit medicijnen of een chirurgische ingreep bestaat. De arts kan ook andere oplossingen dan de natuurlijke bevruchting voorstellen, zoals bijvoorbeeld donoatie van spermatozoïden, eicellen of adoptie.

Vidéo initialement mise en ligne le 17/01/2011 - 15h17 et mise à jour par Blausen (Collectief) le 12/10/2016 - 12h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ