PUBLICITÉ

Ontharen met lichtpulsen: wat ervan te denken?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/07/2012 - 10h11
-A +A

Na epileren door laserlicht lijken lichtpulsen nu de nieuwe trend bij permanent ontharen. Wat zijn de voor- en nadelen?

PUB

Ontharen met lichtpulsen: hoe werkt het?

Het basisprincipe van de lichtpulstechniek is hetzelfde als dat van de laser. In beide gevallen worden de haarzakjes (inclusief de haarwortel) verbrand zodat de haartjes niet meer kunnen teruggroeien.

Het verschil tussen beide technieken is dat er bij de lasertechniek slechts één golflengte door het toestel wordt uitgestraald. Dat is de lengte die overeenkomt met de pigmentatie van de haarzakjes en die deze haarzakjes dan zal verbranden. Bij lichtpulsen wordt een breder lichtspectrum uitgestraald. De deskundige gebruikt vervolgens filters om de gewenste golflengtes voor de behandeling te selecteren en zo de haartjes uit te schakelen.

 

Waarom voor lichtpulsen kiezen bij permanente ontharing?

De hoofdreden is makkelijk te begrijpen: een sessie voor ontharing met lichtpulsen is gemiddeld minder duur dan een sessie met de laser. Het is moeilijk om getallen te plakken op het tarief, want de tarieven verschillen heel sterk van het ene centrum tot het andere. Maar gemiddeld bent u zeker goedkoper af met de lichtpulstechniek.

Een andere reden die mensen die kiezen voor een lichtpulsbehandeling vaak aanhalen, is dat lichtpulsen minder pijnlijk zijn dan de laserbehandeling. Volgens een studie (1) zouden de ongemakken inderdaad minder groot zijn dan met de laser, ook al is ook deze behandeling niet echt prettig te noemen.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/07/2012 - 10h11

Dr Alain Gelbard, Clinique des Lauriers, Brussel.
(1) Sochor, M. et al., J Cosmet Laser Ther., oktober 2011; 13(5):210-5.
(2) Haedersdal, M. et al., Cochrane Database of Systematic Reviews 2006. DOI: 10.1002/14651858.CD004684.pub2

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Claartje69

Totale waanzin de resultaatvergelijking tussen laser en lichtpulsen. Ik heb 12 behandelingen ondergaan met lichtpulsen zonder resultaat maar wel veel pijn. Daarna ben ik over gegaan naar diode laser met spetterende resultaten, geen pijn, grondige behandeling maar wel duurder. Ik verkies 5 behandelingen aan 150€ met resultaat dan 12 aan 75€ zonder resultaat.

snowboot

Ik heb de couperose op mijn neus laten hehandelen met lichtpulsen het heeft me veel geld gekost en de behandeling heeft niets uitgehaald .enkele jaren geleden heb ik dezelfde behandeling laten doen door een dermatoloog met de laser en daar was ik wel tevreden over.

PUBLICITÉ
Lees ook
Laser-epilatie voor een huid zonder haartjes Geüpdatet op 06/04/2009 - 00h00

Sinds de officiële goedkeuring van de eerste toestellen, dertien jaar geleden, kende laser-epilatie een steeds groeiend succes. Deze techniek wordt tegenwoordig door heel wat mensen toegepast.

Wenkbrauwen: een kennismaking met threading! Geüpdatet op 01/12/2015 - 11h31

Wenkbrauwen bepalen mee hoe we eruitzien. De vorm van onze wenkbrauwen beïnvloedt dus rechtstreeks onze gezichtsexpressie een de harmonie van ons gezicht. Het epileren van de wenkbrauwen met draad - ook bekend als threading - is een trendy techniek v...

Uw bruine kleurtje kwijt? Het moment voor een laser-epilatie! Geüpdatet op 07/11/2011 - 15h27

Bij laserepilatie wordt een lichtstraal via de melanine in de haartjes naar de haarzakjes geleid die dan vernietigd worden. Maar melanine is ook het pigment dat onze huid kleurt na het zonnen. Daarom mag laserepilatie niet worden toegepast op een geb...

Intieme ontharing en irritatie... Gepubliceerd op 23/12/2016 - 18h55

Ontharing van de intieme zone - de schaamstreek, de grote schaamlippen en de volledige geslachtszone - wordt almaar populairder. Maar anders dan sommige vrouwen (en mannen) soms denken, is deze methode allesbehalve hygiënisch. Intieme ontharing vergr...

Meer artikels