PUBLICITÉ

Ontgiftingskuur voor de huid: een mooie huid in een wip

Gepubliceerd door Jessica Xavier, gezondheidsjournaliste op 11/05/2016 - 09h48
-A +A

Een doffe teint, kleine onvolmaaktheden, zichtbare poriën… Onze huid ziet er wat levenloos uit en het is ook tijd dat we weer wat kleur krijgen. Ziehier onze vaste verzorgingsroutine om die grauwe sluier te lichten en u weer een mooie huid te geven.

Vermoeidheid, stress, slechte voeding, roken, de zon die ons winterkleurtje moet verdrijven en dit jaar maar niet kwam… Het is niet weg te stoppen, onze teint is dof en grauw. Gelukkig bestaan er heel wat goede en eenvoudige maatregelen om de huid weer te doen stralen!

PUB

Ontschminken: de basis voor een mooie huid


Een mooie huid terugvinden begint met iets heel simpels: het ontschminken en/of reinigen. Het is de eerste stap om alle afvalstoffen uit de huid te halen. U kunt er dus gewoon niet omheen: reinig uw gezicht elke ochtend en avond met een geschikt product. Hebt u zich ‘s ochtends geschminkt? Gebruik dan voor het slapengaan een ontschminker die verrijkt is met vervuilingwerende actieve stoffen. Die verwijderen de vervuilende stoffen en de make-up uit de huid. ’s Ochtends volstaat dan een micellaire lotion om de talg te verwijderen die zich in de loop van de nacht op het huidoppervlak nestelt. De meerwaarde van deze micellaire waters? Ze prikkelen de huid en dat extra zetje maakt de huid wakker. Vettere producten (melk en olie) zijn dan weer heel interessant om de onzuiverheden in de poriën zelf los te maken.
Doe één of twee keer per week - dat hangt af van uw type huid - een iets grondigere reiniging met elektrische reinigingsborsteltjes.

Hoe pakt u het aan? Werk bij het reinigen altijd van boven naar onderen, van de haarwortel dus tot aan de onderkant van uw hals. En vergeet dus zeker ook uw hals niet. Die verdient dezelfde zorg en aandacht als uw gezicht.

Peeling om de huid te vernieuwen


Een peeling moet een vast onderdeel zijn van de wekelijkse verzorgingsroutine om een mooie huid te krijgen of te houden. Doe één of twee keer per week een peeling van de huid met een zacht, fijnkorrelig product. De peeling verwijdert de dode cellen op het huidoppervlak en licht uw gezicht op. Ook een kleimasker één keer per week is een goede manier om komaf te maken met alle onzuiverheden die zich op het huidoppervlak opstapelen.

Een recept om zelf uw masker te maken: meng een eetlepel klei met citroensap. Breng het masker aan en laat het 20 minuten intrekken*.
Als u uw maskers liever koopt, ga dan voor producten met plantaardige houtskool of kaolien (witte klei met reinigende eigenschappen die de poriën weer sluit).

Gepubliceerd door Jessica Xavier, gezondheidsjournaliste op 11/05/2016 - 09h48

* Remèdes de beauté 100 % naturels, dr. Hery Puget en Régine Teyssot, Uitgeverij de la Martinière

** Eaux détox et petits bouillons magiques, Anne Dufour en Catherine Dupin, Uitgeverij Leduc S.

Une peau en pleine forme, dr. Nina Roos dermatoloog, Uitgeverij Solar Santé

http://www.cnrs.fr/cw/dossiers/doschim/decouv/peau/antirides.html

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Last van een vette huid? Maak komaf met de grove poriën! Geüpdatet op 11/10/2016 - 17h13

Wie een vette huid heeft, moet niet alleen de overmatige talg en de onzuiverheden behandelen, maar krijgt ook nog af te rekenen met grove poriën en een onregelmatige huidkorrel. Enkele tips van onze experts om komaf te maken met die te zichtbare pori...

Jonge gemengde huid, een complexe zaak Gepubliceerd op 02/12/2013 - 16h37

Eén op de drie jonge vrouwen tussen 16 en 20 zegt van zichzelf een gemengde huid te hebben. Terwijl hun mamma's ervan dromen zo'n huid te hebben, die naar eigen zeggen "ideaal, fris, glad en zacht bij het aanraken" is, blijft zo'n type huid voor de t...

Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Meer artikels