PUBLICITÉ

Onevenwichtige voeding bij kinderen

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 02/11/2016 - 12h37
-A +A

Een kind met een onevenwichtige voeding riskeert:

  • aan te komen;
  • tekorten te krijgen die het verzwakken.

PUB
Overzicht


Calcium

Kinderen hebben 800 tot 1.200 mg calcium per dag nodig. Er treedt een tekort op zodra het kind geen melk meer drinkt bij het ontbijt en niet elke dag verschillende melkproducten consumeert. Een tekort heeft geen onmiddellijke gevolgen; het beendergestel wordt pas veel later brozer.

Vitamines

Vitamines uit de B-groep: Er treden tekorten op wanneer het kind te veel snoep en frisdrank consumeert. Zijn algemene gezondheidstoestand lijdt eronder, het is veel gevoeliger voor infecties en zijn afweer vermindert.

Vitamine C: Er ontstaat een tekort als het kind niet elke dag een glas versgeperst citrusvruchtensap drinkt. Het is vermoeid en wordt veel gevoeliger voor infecties.

IJzer: 20 tot 30 % van de kinderen heeft ijzertekort, zeker tijdens de eerste drie levensjaren. Dit tekort veroorzaakt gedragsstoornissen, vermindert de weerstand tegen infecties en tast de intellectuele capaciteiten van het kind aan. Het wordt veroorzaakt door een te grote snoep- en frisdrankconsumptie en tegelijk een te lage vleesconsumptie. 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 07/04/2006 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 02/11/2016 - 12h37
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Moeten we onze kinderen voedingssupplementen geven? Geüpdatet op 31/12/2012 - 11h39

Vitamines en mineralen zijn essentiële elementen voor opgroeiende kinderen, maar net als bij volwassenen volstaat een gezonde en afwisselende voeding meestal om hun behoeftes te dekken. Toch is de verleiding groot - en zeker in de winter - om kindere...

IJzertekort: een risico na borstvoeding Geüpdatet op 06/03/2007 - 00h00

Het risico op een tekort aan ijzer bij kleine kindjes is ook in ontwikkelde landen reëel. De periode die volgt op het stopzetten van de borstvoeding is de meest cruciale periode omdat de baby overschakelt van melk met ijzer die makkelijk wordt opgeno...

De valstrik van snoep Geüpdatet op 29/08/2006 - 00h00

Volgens een Franse enquête eten we elk jaar 3,3 kg snoep en dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Maar waar komt die snoeplust vandaan?

Meer artikels