PUBLICITÉ

De omega 3-top tien van levensmiddelen

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/10/2011 - 14h33
-A +A

Iedereen weet intussen al wel dat vis veel omega 3 bevat. Maar er zijn nog producten die onze dagelijkse behoefte kunnen helpen dekken. We zetten de tien levensmiddelen met het hoogste omega 3-gehalte op een rijtje. Zet ze regelmatig op uw menu en profiteer optimaal van de effecten van omega 3!

PUB

Levertraan

Levertraanolie bevat hoge concentraties omega 3. Vroeger kregen kinderen er een lepeltje van om aan te sterken. Vandaag kunnen we ons gerust af en toe een slokje op onze gezondheid permitteren. Het is trouwens nog lekker ook!

 

Koolzaadolie

Koolzaadolie is de olie met de meest evenwichtige verhouding tussen omega 3- en omega 6-vetzuren, ongeveer 1/2. De Hoge Gezondheidsraad beveelt momenteel een verhouding lager dan 5 aan (1 eenheid omega 3 tegenover 5 eenheden omega 6).

Mensen die niet houden van de smaak kunnen de olie mengen met olijfolie, een heel aromatische en neutrale olie. Het beste is dat u deze mengeling gebruikt in plaats van oliën die rijk zijn aan omega 6-vetzuren, zoals zonnebloemolie, arachideolie, maïsolie of palmolie.

 

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/10/2011 - 14h33

Anticancer, David Servan Schreiber, Uitgeverij Robert Laffont.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Omega 3? Goed, maar niet om het even wat! Geüpdatet op 09/11/2009 - 00h00

Omega 3-vetzuren zijn allemaal goed voor de gezondheid, maar sommige - de omega 3-vetzuren met lange keten (EPA en DHA) - bieden nog meer voordelen voor de gezondheid. Als u de verschillende soorten omega 3-vetzuren leert herkennen, zult u nog meer v...

Omega 3 en 6, een wondermiddel? Geüpdatet op 20/06/2011 - 17h43

"Wat een mooi velletje heb je toch! Neem je omega ?" Dat hoor je keer op keer. De omega-vetzuren zijn een heuse hype, het begrip ‘omega’ is volledig in ons taalgebruik ingeburgerd. En het komt alvast beter over dan eicosapentaeenzuur of andere namen...

Vis: feiten en fictie. Geüpdatet op 08/08/2011 - 15h42

Waarom moeten we vis eten ? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.

Omega 3 en omega 6: een subtiel evenwicht Geüpdatet op 19/04/2010 - 00h00

Iedereen heeft het over omega 3 , de waardevolle vetzuren die we tekortkomen en waarvan de effecten zo heilzaam zijn voor de gezondheid. Het volstaat nochtans niet de aanvoer van omega 3 te verhogen om te genieten van de voordelen ervan. Hoe komt dat...

Meer artikels