PUBLICITÉ

Obesitas: waar in België kan men zich laten verzorgen?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/07/2014 - 16h45
-A +A

Obesitas is een probleem dat heel veel oorzaken heeft en wordt dus best aangepakt door een multidisciplinair team van artsen, voedingsdeskundigen, psychologen, enz.

U lijdt aan obesitas: hoe vindt u een multidisciplinair centrum in uw buurt ?

PUB

De behandelingscentra voor obesitas

De behandeling van overgewicht vergt een simultane begeleiding door diverse professionele zorgverleners - een arts om de strikt medische aspecten op te volgen, maar ook een psycholoog om steun te bieden bij het project om af te vallen en natuurlijk ook een voedingsdeskundige om het voedingspatroon te helpen verbeteren. Kinesitherapie is vaak nuttig om de patiënt weer langzaam aan het bewegen te krijgen. Soms komt er ook een team voor maag- en darmchirurgie bij kijken om een obesitasoperatie uit te voeren. Ook esthetische chirurgie is vaak nuttig om de lichaamscontouren na dat alles weer harmonieus te maken.

Obesitas wordt vandaag de dag dus vaak in gespecialiseerde centra behandeld die kunnen ingaan op die uiteenlopende behoeften.

Op de website van de onafhankelijke ziekenfondsen vindt u de gegevens van diverse, al dan niet geconventioneerde centra. De website vermeldt ook de zorgverleners die u kunnen verzorgen: een coördinerend geneesheer, voedingsdeskundigen, psychologen en kinesisten.

Overgewicht bij volwassenen en bij kinderen

Opzoekingen doen, is heel eenvoudig: eerst moet u aangeven of u een opzoeking doet voor een volwassene of voor een kind, want in ons land bestaan verschillende centra die gespecialiseerd zijn in de behandeling van obesitas bij kinderen.

Vervolgens tikt u uw postcode in en u ziet een lijst met centra in uw arrondissement verschijnen. De database is een heel gemakkelijk hulpmiddel dat voor iedereen geschikt is.

Hij is eenvoudig, snel en na een eenvoudige klik staat een compleet specialistenteam voor u klaar!

Initialement publié par Nicolas Rousseau, diëtist le 13/06/2006 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 11/07/2014 - 16h45

http://www.mloz.be/jsp/obesite/Centres.jsp?language=Fr http://www.mloz.be/jsp/obesite/Centres.jsp?language=Nl

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ontbijten om de dag goed te beginnen Geüpdatet op 28/05/2002 - 00h00

Het ontbijt wordt in ons land al te vaak verwaarloosd. Nochtans is het ontbijt een essentiële maaltijd. Twee Belgische websites, een Nederlandstalige en een Franstalige, bevatten recepten voor een gevarieerd ontbijt!

Borstkanker en gewichtstoename: welk verband? Gepubliceerd op 02/11/2016 - 12h33

Uit de statistieken blijkt dat vrouwen die borstkanker krijgen in het eerste jaar na de diagnose gemiddeld 2,5 tot 4 kg bijkomen. Er zijn factoren die deze gewichtstoename verklaren, maar het is belangrijk om na borstkanker een stabiel BMI te behoude...

Obesitas: een samenloop van oorzaken Gepubliceerd op 14/01/2013 - 16h28

We spreken van obesitas bij een body mass index die hoger is of gelijk aan 30 (deel daarvoor uw gewicht in kg door uw lengte in meter in het kwadraat). Obesitas wordt gekenmerkt door overtollig vetweefsel dat over het hele lichaam verdeeld is . Obesi...

Diëten: wat is een gevaarlijk dieet en waarom? Geüpdatet op 30/04/2014 - 12h02

In de lente zijn allerlei diëten waarmee we nog snel enkele kilo’s willen kwijtraken voor de zomer heel populair. Al deze snelle vermageringskuren, of crashdiëten zijn gevaarlijk. Ze effenen allemaal het pad voor obesitas. Sommige kunnen zelfs onze g...

Meer artikels