PUBLICITÉ

O zo lichte benen...

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/08/2009 - 00h00
-A +A

Lichte benen, de droom van zeer veel vrouwen die in min of meerdere mate last hebben van zware benen. Toch mogen we ons niet laten ontmoedigen: we beschikken inderdaad over een aantal middelen om de last te verlichten. Dit is onze strategie tegen zware benen.

PUB

Voeding tegen zware benen


Sommige voedingsmiddelen bieden u vitaminen en mineralen die de aderen stimuleren en beschermen. Eet dus evenwichtig en verhoog de consumptie van fruit (bosbessen, citrusvruchten, druiven, frambozen, zwarte bessen, perziken, appelen, peren…) en verse groenten (uien, prei, bieten, broccoli, tomaten, selder, peterselie…). Op deze manier tankt u heel wat polyfenolen, antioxidanten die een bijdrage leveren om de vaatwanden te beschermen. Het is nuttig te weten dat de vezels in fruit, groenten en ook volle granen u zullen helpen als u last hebt van constipatie, die de veneuze stase en dus ook het verschijnen van zware benen bevordert.
Voor een goed evenwicht, beperkt u best vette voedingsmiddelen en geeft u de voorkeur aan vis, zeevruchten en schaaldieren.
Het is ook belangrijk veel water te drinken. Vergeet tabak en alcohol, die de aderen verwijden. En denk eraan dat koffie het gevoel van ongemak in de benen nog verhoogt…
U kunt uiteraard ook flebotonica oraal innemen of als gel op de benen smeren.

Zware benen? Stimuleer de bloedsomloop!


Door zich samen te trekken, activeren de spieren de bloedsomloop. Met andere woorden, hoe meer u beweegt, des te meer u de veneuze terugkeer - die lui is in het geval van zware benen - stimuleert. Vermijd dus om urenlang voor de televisie te blijven zitten. Ook languit lezen op een ligstoel is niet aan te raden aan mensen die last hebben van zware benen. Beweeg en stap zo vaak mogelijk. Stappen is inderdaad uitstekend, net als zwemmen en fietsen, maar vermijd activiteiten waarbij gesprongen wordt, zoals tennis, joggen, balsporten… Langdurige spierinspanningen, zoals krachttraining, zijn eveneens af te raden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/08/2009 - 00h00 "Fini les jambes lourdes!" (Gedaan met zware benen!), Michel Cymes, Guide France Info, uitg. Jacob Duvernet.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Geen zware benen deze zomer! Gepubliceerd op 12/08/2013 - 17h56

Tijdens het warme zomerseizoen betekent het voor meer dan de helft van de vrouwen dat de 'zware benen' terugkeren. En als we er dit jaar eens alles aan deden om tijdens de zomermaanden verlost te zijn van dit onaangename gevoel?

Zware benen: waarom is de zomer het ergste seizoen? Gepubliceerd op 23/06/2014 - 15h11

Als u last hebt van zware benen, is de zomer niet alleen een mooi seizoen. Het is ook de periode van het jaar waarin de bloedsomloopproblemen u het meest parten spelen. Maar hoe komt dat eigenlijk en wat kunt u doen om toch van een aangename zomer te...

Veneuze insufficiëntie: wat kunt u doen? Geüpdatet op 24/06/2008 - 00h00

Veneuze insufficiëntie is een goedaardige aandoening, maar ze moet wel in de gaten gehouden worden. Niet alleen om de aandoening gepaard kan gaan met verwikkelingen, maar ook omdat ze negatieve gevolgen kan hebben voor de levenskwaliteit.

Meer artikels