PUBLICITÉ

No Poo of het haar niet meer wassen: hoe begin je eraan?

Gepubliceerd door Jessica Xavier op 27/10/2015 - 09h44
-A +A

No Poo is een populaire haarverzorgingstrend die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het haar wordt maar met grote tussenpauzes gewassen en soms zelfs helemaal niet meer. Of toch niet zoals wij dat gewend zijn. Is je haar niet meer wassen een goed of slecht idee? Een paar bedenkingen.

PUB

Haarverzorging: wat is no poo?

Nu veel mensen almaar bewuster willen omgaan met cosmetica en meer natuurlijke producten willen gebruiken, vindt de no poo-methode (een samentrekking van het Engelse ‘no shampoo’) navolging op het internet en in heel wat badkamers. Deze nieuwe trend zet ons aan om de traditionele shampoos te laten varen - de actieve bestanddelen zouden te agressief zijn - en ze te vervangen door  zelfgemaakte producten, maar ook het aantal wasbeurten zo veel mogelijk te beperken (één keer per maand).

Wat zijn de voordelen van no poo voor mijn haar?

Als we de blogsters mogen geloven die op de no poo-methode zijn overgeschakeld, heeft deze trend niets dan voordelen. Antigonexxi, een Franse experte op het vlak van no poo, legt op haar blog uit dat haar haar mooier is geworden sinds ze het minder wast en dat het paradoxaal genoeg langer  proper blijft. Haar haar wordt minder snel vet, glanst meer en voelt lichter aan. Het is een vaststelling die overeenkomt met wat we kunnen lezen in de studie Shampoo and Conditioners: What a Dermatologist Should Know? Daar luidt het als volgt: "Haar dat te vaak gewassen wordt, wordt hard en dof, het kroest ook makkelijk en raakt makkelijk in de war."

Een ander niet te onderschatten voordeel: no poo kost minder. Shampoos, hairconditioners en andere haarmaskers kunnen het prijskaartje fors doen oplopen. No poo vraagt maar een minimale investering.

Gepubliceerd door Jessica Xavier op 27/10/2015 - 09h44

Met dank aan dr. Durosier, Directeur Médical Ducray, voor de nuttig informatie.

http://antigonexxi.com/2013/10/23/le-jour-ou-jai-arrete-de-me-laver-les-cheveux/
Shampoo and Conditioners: What a Dermatologist Should Know?; Paschal D'Souza and Sanjay K Rathi; Mai 2015
*Shampoos: Ingredients, efficacy and adverse effects Ralph M. Trüeb

Lectuurtip: Slow Cosmétique, Guide Visuel van Julien Kaibeck en Mélanie, uitgeverij Leduc.S

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Faria

Prima advies om langzaam over te schakelen. Ik waste mijn haar sowieso nog maar een maal per week. Nu eenmaal per twee weken. Net na het wassen is het heel slap en futloos. Dus ik ga het nog langer uitstellen. Voor het milieu ook beter. Wel eens gelezen dat als alle meisjes in Cjina heur haar net zo vaak zouden wassen als de meisjes in Amerika de oceaan zou bubbelen van al die shampoo.

PUBLICITÉ
Lees ook
Alles wat u moet weten over shampoo Gepubliceerd op 09/11/2016 - 14h43

Een goede shampoo moet het haar niet alleen reinigen maar ook soepel houden en mooi doen glanzen zonder de hoofdhuid te irriteren. Wat zijn de ingrediënten van dit basisproduct uit ons dagelijks leven?

Vet haar: verzorging en zachtheid Gepubliceerd op 25/05/2016 - 09h50

Vet haar is gemakkelijk herkenbaar aan het glanzend uitzicht en bovendien voelt het vochtig en kleverig aan. Wenst u dit te verhelpen, dan hebt u aangepaste verzorging en veel zachtheid nodig.

Haarshampoos: vijf tips voor een perfecte wasbeurt Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h23

Shampoo is dan wel een van de vaste producten in elke toiletzak, toch weten we er maar heel weinig over. Nochtans is er tussen een haastige, niet al te grondige wasbeurt en een degelijke haarverzorging onder de douche een hemelsbreed verschil in het...

Meer artikels