PUBLICITÉ

Nieuwjaar: wat eet ik met oud en nieuw?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/12/2012 - 12h46
-A +A

De feesten komen eraan, heerlijk! Maar we kunnen er ook een slechte herinnering aan overhouden en ons zorgen maken over het effect op de weegschaal.

Natuurlijk zult u door een week van overdaad niet meteen blijvend aankomen.

Maar dat belet niet dat u in de feestmenu’s voor een lichtere variant kunt kiezen!

En, wat eet u met de eindejaarsfeesten?

PUB

Ik ben uitgenodigd met de feesten: hoe eet ik zo goed en gezond mogelijk?

Een uitnodiging voor de eindejaarsfeesten is soms een bron van zorgen voor wie op zijn lijn let.

In de loop van de avond krijgen we de ene verleiding na de andere gepresenteerd die we moeilijk kunnen weerstaan, ook al omdat de etiquette wil dat we niets afslaan van wat de gastheer of -vrouw aanbiedt.

Toch is een evenwichtige maaltijd mogelijk, zelfs met de eindejaarsfeesten!

Jaag u om te beginnen niet op over het aantal calorieën dat u zult binnenkrijgen. Het is Nieuwjaar, het zullen er sowieso te veel zijn!

Probeer daarentegen het hele feestmaal door zo veel mogelijk in te zetten op vitamines, mineralen en vezels. Ga vooral voor

  • Vruchtensap (of nog beter groentesap) voor het aperitief.
  • De bijgerechten op basis van groenten.
  • Als dessert natuurlijk fruit, of sorbets.

Dat alles zal ervoor zorgen dat de avond geen ramp wordt op het vlak van voeding. Ook als u zich de roomsauzen en calorierijke desserts niet ontzegt!

 

Andere tips voor een gezond eindejaarsfeest

  • Als u de gastvrouw iets lekkers wil geven als cadeau, zorg er dan voor dat het iets gezonds is - een mand met exotisch fruit bijvoorbeeld, een assortiment gedroogde noten en fruit, biologisch fruitsap enz.
  • Forceer u vooral niet bij het eten. Het heeft geen zin om calorieën naar binnen te werken die u geen plezier verschaffen en geen gezonde voedingsstoffen leveren!
  • Eet in de vooravond iets kleins, maar voedzaams zoals een stuk fruit en een snee ham met wat volkorenbrood. Zo kunt u de porties die u bij het aperitief binnenkrijgt beter in de hand houden, want dat is altijd een gevaarlijk moment.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/12/2012 - 12h46
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Welk menu kiezen voor de feesten? Gepubliceerd op 11/12/2012 - 11h48

Sommige mensen zijn al bezig met de voorbereiding van de feesten of zijn op zoek naar originele menu's om hun gasten te verrassen. In sommige winkels lijkt het ook alsof het al Kerstmis is. Hieronder vindt u enkele nuttige tips om de feestdagen zowel...

Hoe omgaan met diabetes tijdens de feesten? Gepubliceerd op 22/12/2014 - 14h36

Met de kerst- en eindejaarsfeesten is het niet altijd gemakkelijk voor diabetici om hun gewicht en ziekte in de gaten te houden. Met deze speciale tips kunnen diabetici mee genieten van de feesten zonder dat hun gewicht of bloedsuikerspiegel eronder...

Feesten, stress en gewicht Geüpdatet op 19/12/2006 - 00h00

Kerstmis en Nieuwjaar zijn de periode bij uitstek om te feesten, maar de feestvreugde dreigt soms te worden vergald omdat we door zoveel dingen overstelpt worden. Een paar voorbeelden (in willekeurige volgorde): eten klaarmaken voor het gezin, feestm...

Meer artikels