PUBLICITÉ

De nieuwe vaccinatiekalender is er!

Gepubliceerd door Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 26/11/2002 - 00h00
-A +A

De Hoge Gezondheidsraad heeft zopas de nieuwe vaccinatiekalender voor 2002-2003 gepubliceerd. Er werden belangrijke wijzigingen aangebracht in de vaccins voor kleine kinderen.

PUB

Sommige vaccins worden zeer vroeg in het leven toegediend. Het goede nieuws is dat ze veelal gratis of bijna gratis zijn!De Hoge Gezondheidsraad heeft niet stilgezeten. Twee jaar na de vorige kalender werd nu de nieuwe kalender gepubliceerd.U kunt de nieuwe vaccinatiekalender gratis raadplegen op health.fgov.be.Er werden meerdere veranderingen aangebracht.

Meningitis

We hebben reeds vaak herhaald (http://www.e-gezondheid.be/nederlands/article.asp?idarticle=3631&idrubrique=361) dat vaccinatie tegen meningokokken C zeer nuttig is. De Hoge Gezondheidsraad voor Hygiëne stelt voor het vaccin tegen mazelen-rodehond-bof één maand vroeger toe te dienen zodat dit vaccin samen met het vaccin tegen meningitis kan worden toegediend, wat het aantal injecties per baby vermindert.

Poliomyelitis

De nieuwe vaccinatiekalender neemt dus het vaccin tegen meningitis C op, terwijl het vroegere orale poliovaccin wordt vervangen door het injecteerbare poliovaccin.

In combinatieDe Hoge Gezondheidsraad raadt aan een combinatievaccin tegen poliomyelitis, difterie, tetanus en kinkhoest te gebruiken. Helaas moet bij gelijktijdige toediening een injectie meer worden toegediend.
Gepubliceerd door Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 26/11/2002 - 00h00 Hoge GezonheidsRaad-Conseil supérieur d'Hygiène http://www.health.fgov.be/CSH_HGR/
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
VacciWEB: beter voorkomen dan genezen Geüpdatet op 06/02/2007 - 00h00

Uw vaccinatieboekje is niet alleen belangrijk voor uzelf, al bent u het die de prik moet krijgen! Wie zich laat vaccineren, neemt zijn verantwoordelijkheid op om zichzelf en de anderen te beschermen, en helpt mee om een ziekte uit te roeien. Vooral a...

Eén vaccin, zesvoudige bescherming Geüpdatet op 26/11/2002 - 00h00

Nieuwe vaccins verbreden niet alleen het spectrum van ziekten die kunnen worden voorkomen, maar verhogen ook de veiligheid en het comfort voor de patiënt. De ontwikkeling van een vaccin tegen 6 ziekten is goed nieuws...

Meer artikels