PUBLICITÉ

Nieuwe diëten leiden tot een gevoel van vermoeidheid

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/06/2009 - 00h00
-A +A

Elke wijziging in uw voedingsgewoonten kan uw lichaam, althans tijdelijk, uit zijn evenwicht brengen. Daarom is het normaal dat men zich vermoeid voelt wanneer men pas met een nieuw dieet begonnen is. Geen paniek, geen probleem, enkele aanpassingen kunnen volstaan om u opnieuw fit en goed in uw vel te voelen.

PUB

Slaapt u goed en voldoende?


Elke vermoeidheid, zelfs tijdelijk, kan het gevolg zijn van een gebrek aan slaap of van een niet-herstellende slaap. Probeer eens wat vroeger te gaan slapen. Hoewel wat langer slapen tijdens het weekend goed is om weer op krachten te komen, zal vooral de regelmaat bij het slapengaan en het opstaan u op lange termijn helpen. U kunt ook een kort middagslaapje inlassen wanneer het echt nodig is. Rustige activiteiten in de loop van de avond en een kruidenthee of kruidendrankje zijn zeer geschikt om daarna heerlijk in te slapen. Slaapmiddelen moet u daarentegen vermijden.

Hebt u last van stress?


Stress leidt tot vermoeidheid en uiteindelijk ook tot morele uitputting. Neem uw tijd om de oorzaken te vinden zodat u achteraf beter leert omgaan met stress. Hebt u niet gewoon de lat een beetje te hoog gelegd bij het bepalen van uw ideale gewicht? Als dat het geval is, neem de tijd om na te denken en mik op een haalbare doelstelling. Voor een duurzaam gewichtsverlies moet u trouwens altijd uw tijd nemen. En indien nodig, kunt u ook wat tijd besteden aan meditatie en ontspanning.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/06/2009 - 00h00 Dr. Jean-Michel Cohen, "Objectif minceur" (Mijn doel is vermageren) , uitg. Flammarion.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Moe, gestresseerd, pompaf... hoe kom je er weer bovenop? Gepubliceerd op 15/10/2013 - 12h58

Werk, avondjes, etentjes, boodschappen, huishouden, kinderen, en een week nadien weer precies van 't zelfde! U bent moe, uitgeput, gespannen, kortom het wordt u te veel. Geen reden tot paniek:! Een beetje op uw voeding letten, wat structuur brengen e...

Tips en recepten tegen vermoeidheid Gepubliceerd op 21/02/2017 - 17h14

Wat is er erger dan zonder fut en energie aan het nieuwe schooljaar te moeten beginnen? Als u nu al het gevoel hebt dat u alweer aan vakantie toe bent, dan zijn onderstaande tips allicht voor u toepasselijk. Volg ze en u zult zich fitter en een stuk...

Katten: slaapgrage dromers Geüpdatet op 12/09/2006 - 00h00

Katten zijn onvoorwaardelijke siëstafanaten: als ze niet jagen of zich niet wassen, tukken ze! Bovendien zijn het de dieren met de meeste paradoxale slaap, waarin ze ongetwijfeld dromen, jagen, spelen en knuffelen met hun baasje!

10 gouden regels om goed te slapen Gepubliceerd op 23/02/2012 - 11h35

Alle specialisten zijn het erover eens: wie goed wil slapen, moet van slapen een prioriteit maken. U zult er de vruchten van plukken! Het beste ogenblik om opnieuw te leren luisteren naar uzelf en om beter te slapen, is de vakantie: minder stress, mi...

Meer artikels