PUBLICITÉ

Niet alleen het gewicht telt!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, journaliste santé op 19/01/2015 - 16h51
-A +A

Een 'conditiegewicht' in stand houden geldt nog altijd als een prioriteit in onze zoektocht naar een evenwichtige levensstijl en gezondheid.
Lichaamsbeweging is nochtans minstens even belangrijk!

PUB

Gewicht en conditie is niet hetzelfde!

De jacht op de overtollige kilo’s, iedereen kent het fenomeen wel. Veel mensen doen het om gezondheidsredenen, eerder dan om in een kleiner maatje van kleren te kunnen. Maar volgens de laatste gegevens is die ‘afvallingskoers’ een vergissing, toch voor een deel.  

Van de vele slechte gewoonten die op onze gezondheid “wegen” is overgewicht minder gevaarlijk dan niet of te weinig bewegen. Volgens een recente Britse studie maakt het gebrek aan lichaamsbeweging twee keer meer slachtoffers dan overgewicht zelf.

Moed!

Magere mensen die weinig actief zijn, zullen nu misschien verbleken van angst! Onze samenleving is inderdaad zodanig bezig met gewicht dat we ons makkelijk kunnen inbeelden «fit » te zijn gewoon omdat we geen of niet te veel rondingen hebben. Maar we moeten van die mythe af dat mager zijn = gezond zijn, en die vooral vervangen door de wetenschap dat gezondheid eigenlijk niet bestaat zonder regelmatige lichaamsbeweging! Dat wil nog niet zeggen dat iedereen aan sport moet gaan doen. Zo’n uitspraak zou mensen die slechte herinneringen hebben aan hun «lessen sport» gemakkelijk kunnen doen afhaken! Volgens de auteurs van de studie kan 20 minuten per dag stappen in een fiks tempo onze gezondheidstoestand al significant verbeteren. Al zou het natuurlijk zonde zijn om het daarbij te laten als u zin hebt in meer...

Zou u graag aan het sporten willen gaan, maar voelt u er zich niet toe in staat door uw overgewicht, uw leeftijd of uw gebrek aan ervaring? Een Britse vereniging heeft onlangs een leuke video op het internet gezet om twijfelaars te motiveren…

https://www.youtube.com/watch?v=aN7lt0CYwHg

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, journaliste santé op 19/01/2015 - 16h51
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Minder kanker door sport Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Volgens een Britse studie lopen mannen van middelbare leeftijd met een matige of intense fysieke activiteit globaal genomen minder risico op kanker. Mannen die niet aan sport doen, zouden echter geen hoger risico op kanker lopen.

Geluk: laat u verrassen... Gepubliceerd op 27/01/2016 - 12h50

Iedereen wil gelukkig zijn, maar vaak hebben we een fout idee over wat ons echt gelukkig zou maken. Feit is dat er een discrepantie is tussen de verbeelding en de realiteit!

Seksualiteit: zeven vragen over seksuele fantasieën Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h57

Seksuele fantasieën maken deel uit van de erotische verbeeldingswereld. Het is een creatie van de geest waaruit seksuele opwinding kan voortkomen, een erotische gedachte of een erotisch beeld dus dat inwerkt op het lichaam. Seksuele fantasieën zijn z...

Meer artikels