PUBLICITÉ

Nagels: doe-het-zelf manicure

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/05/2015 - 12h43
-A +A

Een regelmatig bezoek aan de schoonheidsspecialiste is niet de enige manier om mooie nagels te hebben. U kunt uzelf thuis ook een manicure geven om uw nagels te verzorgen en mooier en sterker te maken.

PUB

Je eigen nagels verzorgen is niet moeilijk, op voorwaarde dat men weet hoe het
moet!

Hier enkele tips voor een mooie manicuresessie bij u thuis:

  • Voor de manicure dompelt u uw handen in water met zeep. Twee a drie minuten volstaan. Laat u ze langer weken dan loopt u het risico op nagels die beschadigd zijn wanneer ze weer droog zijn.
  • Gebruik geen borsteltje om de kleine dode velletjes aan de zijkanten van de nagels, maar wel een scrubber.
  • Gebruik nooit een nagelvijl om de nagelriemen weg te duwen. Neem een wattenstaafje en knip ze ook niet af. U kunt de velletjes wel verwijderen met een speciaal pincet.
  • De onderkant van de nagels kunnen schoongemaakt worden met de punt van de vijl.

Manicure van de nagels: vijlen en oppoetsen

  • Gebruik een nagelvijl in karton, nooit een exemplaar in metaal.
  • Vijl altijd in een en dezelfde richting. Heen en weer bewegingen kunnen de nagel beschadigen en het ontdubbelen van de keratinelaag bevorderen.
  • Beëindig het schoonmaken met het polijsten van de nagels om ze een gezond en glanzend aspect te geven.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 17/04/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/05/2015 - 12h43
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
sonjaken

Heb altijd mijn twijfels bij het soort vijl dat men best gebruikt: de ene zegt een metalen, de andere opteert dan weer voor een houten! Wat is het nu best?

PUBLICITÉ
Lees ook
Kleine nagelproblemen: oorzaken en remedies Geüpdatet op 28/05/2014 - 11h24

Naast de pathologische nagelaandoeningen - zoals aandoeningen veroorzaakt door een schimmel, ziekte of lichamelijk trauma - bestaan er ook allerlei kleinere nagelproblemen (zachte nagels, brekende nagels, verkleurde nagels, nagels met groeven, enz.)....

Wat te doen tegen zachte of broze nagels? Gepubliceerd op 12/06/2015 - 10h18

Zijn uw nagels te zacht of breken ze makkelijk af? Een overzichtje van wat u wel en niet moet doen om weer gezonde nagels te krijgen. Controleer tegelijk ook uw voeding of neem eventueel voedingssupplementen.

Gave handen Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Kou, zon, huishoudproducten, … : uw handen hebben veel vijanden. De huid bevat immers slechts weinig talgklieren en wordt dus van nature weinig bevochtigd. Daardoor heeft ze speciale verzorging nodig, om uitdroging, rode uitslag en irritatie te vermi...

Meer artikels