PUBLICITÉ

Na het feest ...

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/12/2016 - 11h54
-A +A

Hoofdpijn, maagpijn, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, feesten eisen wel eens een tol. Welke fouten kunt u maar beter vermijden? Een aantal goede gewoonten kunnen helpen.

PUB

Houten kop

Als u de dag na een feest met een kater zit, moet u eerst vooral veel water drinken, een luchtje gaan scheppen en de ramen openen om uw huis of appartement te verluchten.

Burps!

Overdadig tafelen laat sporen na, dat is een feit. Vooral als het gaat om vetrijke gerechten. Die moeten dan ook gevolgd worden door een lichte maaltijden.

 • Veel groenten
  Vergeet calorierijke gerechten en sauzen om uw lever een rustpauze te gunnen. Eet vooral groenten en profiteer van het ogenblik om een soepkuur te volgen.
  Wat het dessert en het ontbijt betreft, kiest u niét voor taart, gebak of andere zoetigheden.
  Maak zelf eens een pudding of een voorraad confituur of jam voor de boterham.
  Het avondmaal is best bijzonder licht.
 • Geen alcohol
  Drink geen alcohol, ook niet op het kantoorfeestje of andere gelegenheden waaraan u niet kunt ontsnappen. Drink veel water of thee en bouillon en echt fruitsap.

Initialement publié par Isabelle Eustache le 02/01/2007 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/12/2016 - 11h54
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe feesten zonder kater? Geüpdatet op 31/12/2013 - 11h15

Misselijkheid en hoofdpijn zijn de bekende nachtmerrie de dag na de feesten. Er bestaat maar één oplossing: echt weinig alcohol drinken, of zelfs helemaal geen. In het andere geval zijn hier een paar tips die de kater de volgende dag kunnen beperken....

Nieuwjaar: wat eet ik met oud en nieuw? Geüpdatet op 17/12/2012 - 12h46

De feesten komen eraan, heerlijk! Maar we kunnen er ook een slechte herinnering aan overhouden en ons zorgen maken over het effect op de weegschaal. Natuurlijk zult u door een week van overdaad niet meteen blijvend aankomen. Maar dat belet niet dat u...

Meer artikels