PUBLICITÉ

Na 20 jaar roken heeft een vrouw van 40 een huid van 60 !

Gepubliceerd op 09/11/2001 - 00h00
-A +A

Vrouwen roken steeds frequenter en de cijfers zijn meer dan alarmerend : - in Frankrijk zijn de rokende meisjes nu reeds talrijker dan de jongens (33,5% tussen 12 en 19 tegenover 29,5% bij de jongens) ; - in 2020 zullen wereldwijd één miljoen vrouwen sterven door roken. - longkanker " vervrouwelijkt " elk jaar meer ; - en al is het minder erg, 20 jaar roken bezorgt aan een vrouw van 40 een huid van 60 !

PUB

De strijd tegen het roken oriënteert zich steeds meer naar de vrouwen en de Europese week tegen kanker die plaatsvond tussen 8 en 14 oktober 2001 ontsnapte niet aan die evolutie. De campagne richtte zich vooral tot vrouwen tussen 25 en 35 jaar en had plaats in 20 Europese landen : Frankrijk, Duitsland, Cyprus, Spanje, Estland, Finland, UK, Griekenland, Nederland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Polen, Portugal, Tsjechië, Slowakije en Slovenië. Publiciteitscampagnes, persconferenties, discussiegroepen, uitdelen van posters en informatieplakkaten, verspreiding van aanbevelingen voor hulp bij ontwenning: het stapelde zich allemaal op tijdens die week.In Frankrijk legde men het accent ook op de manipulaties waarvan de vrouwen het doel zijn : om vrouwen en adolescenten te verleiden aarzelen de grote sigarettenmerken niet om een fictieve wereld te suggereren, zonder stress, waar de vrouw mooi is, slank en de gelijke van de man. Die campagnes spelen zeker een rol in de toename van het roken bij vrouwen. De manipulatie waarvan jonge vrouwen en adolescenten het slachtoffer zijn aanklagen is wellicht een doeltreffend middel om ze in de rangen van de niet-rokers te behouden of terug te brengen.

Gepubliceerd op 09/11/2001 - 00h00 CFES, Comité Français d'Education pour la Santé, Tabac Actualités, N°19, oktober 2001.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Longkanker: de vrouwen moeten het gelag betalen! Geüpdatet op 13/05/2002 - 00h00

Onlangs werd een grote epidemiologische studie over longkanker gepubliceerd. De studie toont aan dat alsmaar meer vrouwen worden getroffen door longkanker, die vroeger een typisch mannelijke ziekte was. Door het rookgedrag is het aantal gevallen in 2...

Meer artikels