PUBLICITÉ

Mousse van bloemkool

Recept aangemaakt op 09/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 29/09/2014 - 12h04
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
70 minutes
Ingrediënten :

1 bloemkool
1/2 citroen
8 eieren
2 eetlepels room
1 koffielepel olijfolie
nootmuskaat
zout
peper
PUB

De bereiding van mousse van bloemkool

Verwarm de oven tot 200° (gasoven 6/7).

Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en was deze.

Breng ruim water met wat zout aan de kook, voeg het sap van de citroen toe en de bloemkoolroosjes.

Laat ongeveer 15 minuten koken. Giet het water af en mix de bloemkool fijn.

Scheid de eiwitten van de eierdooiers. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.

Klop de eierdooiers op met de room en roer het mengsel door de bloemkoolpuree.

Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Schep er voorzichtig het eiwitschuim door.

Vet met een kwastje een vuurvaste schotel in met wat olijfolie. Giet het mengsel in de schotel en zet hem 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep de puree over in een kom of dien ze op in de schotel.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 09/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 29/09/2014 - 12h04
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ