PUBLICITÉ

De morning-afterpil vergeten?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 11/02/2003 - 00h00
-A +A

Ongewenste zwangerschap bij adolescenten blijft een groot probleem, hoewel er een spoedcontraceptie bestaat. In Engeland werd in arme wijken een enquête gehouden om na te gaan waarom jonge vrouwen de morning-afterpil niet gebruiken.

PUB

Vooreerst niet op de hoogte

Jonge vrouwen maken weinig gebruik van de morning-afterpil. Men denkt dat dit komt omdat ze niet goed weten dat de morning-afterpil bestaat of dat ze er niet goed aan geraken.Men denkt ook dat ze zich vragen stellen over de bijwerkingen en morele bezwaren hebben.Anderzijds zijn heel jonge vrouwen waarschijnlijk gegeneerd als ze de morning-afterpil moeten gaan halen.

Vervolgens een slechte beoordeling

Maar uit de antwoorden van de enquête blijkt dat dit niet de belangrijkste redenen zijn waarom de morning-afterpil niet wordt gebruikt.De belangrijkste reden is dat het risico op zwangerschap laag wordt ingeschat. Die jonge vrouwen blijken immers niet in staat te zijn te oordelen of ze de morning-afterpil nodig hebben. Vaak vragen ze zich ook af wat anderen, vooral artsen, gaan denken als ze de morning-afterpil komen vragen. In de praktijk vinden ze het moeilijk die pil te vragen.Er zijn dus redenen genoeg en daar moet iets aan worden gedaan.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 11/02/2003 - 00h00 Free C. et al. BMJ 2002; 325 : 1393-6.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De morning-afterpil, hoe werkt dat? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 15h58

De morning-afterpil mag 's slechts uitzonderlijk worden gebruikt en is niet steeds efficiënt, maar hoe eerder men ze inneemt, hoe groter de kans op succes... Geslachtsgemeenschap zonder enige bescherming, verkeerd gebruik van het condoom (opgelet voo...

Zes vragen over de morning-afterpil Gepubliceerd op 28/11/2011 - 15h49

Weet u alles wat u moet weten over de morning-afterpil of de zogenaamde noodpil? Op een ochtend dat de angst u plots naar de keel grijpt, is ze een kostbare hulp. Maar ze moet wel juist worden gebruikt om doeltreffend te zijn.

Wanneer moet u een beroep doen op de morning-afterpil? Gepubliceerd op 18/01/2011 - 12h29

De morning-afterpil is een anticonceptiemiddel dat gebruikt wordt na een seksueel contact dat zou kunnen leiden tot een (ongewenste) zwangerschap. Deze pil wordt bij voorkeur meteen na het vrijen genomen. Op deze manier wordt de zwangerschap meteen b...

Meer artikels