PUBLICITÉ

Misschien maakt uw smartphone u wel ongelukkig!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/10/2016 - 12h01
-A +A

"Nog heel even en dan ben ik helemaal van jou, schat!" Uw smartphone voor laten gaan op uw partner zou wel eens een manier kunnen zijn om allebei ongelukkig te worden...

PUB

Kent u phubbing?

Snel even op de smartphone kijken want u hebt net het signaal gehoord dat aangeeft dat er een boodschap is binnengelopen. Enkele minuten om het spelletje dat u bezig was af te maken. Een foto van de hond of de pasgeboren baby om op de sociale media te plaatsen… En dat alles terwijl uw allerliefste bij u in de kamer zit. Meer aandacht hebben voor zijn gsm dan voor zijn partner, het komt veel voor… Als u zich daar nog nooit zelf aan schuldig gemaakt hebt, hebt u het vast al eens gezien of moeten ondergaan. Al dat soort gedragingen wordt in het Engels met de term phubbing (soms ook wel telesnubbing) aangegeven.

Ook al nemen al die handelingen soms maar enkele minuten in beslag, ze leiden tot frustratie en spanningen in de relatie.

Hoe meer iemand zijn telefoon boven zijn partner stelt, hoe ongelukkiger hij is

Volgens een heel kleinschalige Amerikaanse studie heeft de gewoonte om bezig te zijn met de smartphone ook als de partner in de buurt is een zware impact op het relatieleven. Partners vinden erdoor minder voldoening in de relatie en zelfs in het leven in het algemeen. De onderzoekers stelden ook vast dat het smartphonegebruik meer gevolgen heeft bij koppels die er woordenwisselingen over hebben. De koppels die ontevreden zijn over hun relatie zijn ook de koppels die het meest lijden onder het bovenmatig (of als bovenmatig ervaren) smartphonegebruik.

De studie is kleinschalig en dus maar een indicatie, maar denk er toch aan: als u vindt dat er in uw relatie energie en wederzijdse aandacht mist, is dat misschien omdat u er niet genoeg aandacht aan besteedt … Dat is bijna normaal: uw partner is maar een mens, en hij of zij staat met één enkele muisklik in verbinding met de hele wereld.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/10/2015 - 16h30 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/10/2016 - 12h01
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wat doet de liefde duren? Gepubliceerd op 14/02/2014 - 10h45

Levenslange liefde , het is goed om er over te dromen, maar het kan doeltreffender. Een aantal psychologen bogen zich over de kwestie in de hoop concrete antwoorden te vinden op de vraag hoe een koppel kan blijven duren.

Apart slapen, een goed idee? Gepubliceerd op 24/09/2012 - 10h37

Apart slapen. Wie het hoort, vermoedt misschien relatieproblemen , maar dat is niet altijd het geval. Soms kan afzonderlijk slapen de passie weer doen oplaaien en de relatie in stand helpen houden…

Vaker vrijen, het cement van de relatie? Geüpdatet op 10/12/2002 - 00h00

Zou u intuïtief eerder zeggen dat koppels die vaker vrijen meer voldoening hebben van hun relatie dan andere? Het is in ieder geval de conclusie van een recente studie… en dat druist in tegen wat koppels daar zelf over zeggen. Tekst en uitleg.

Meer artikels