PUBLICITÉ

Minder lang leven, maar zonder geneesmiddelen?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/02/2015 - 18h25
-A +A

Een studie heeft onze relatie met geneesmiddelen onder de loep genomen. De conclusie: We zijn er echt niet dol op…

PUB

Hoeveel zou u willen geven om geen geneesmiddelen te moeten nemen?

Veel, als we een recente Amerikaanse studie mogen geloven. Een op de vijf mensen zou minstens 1000 dollar willen betalen om niet elke dag een medicament te hoeven nemen. Nog verrassender is dat een op de drie mensen liever het risico zou lopen om vroeger te sterven dan elke dag geneesmiddelen te moeten nemen. Alles hangt natuurlijk af van het aantal jaren dat iemand van zijn leven opoffert. Als de levensduur erdoor met twee jaar zou verkorten, zou amper 8% van de mensen (en dat is al veel!) de geneesmiddelen laten voor wat ze zijn. Maar het omgekeerde geldt verrassend genoeg ook: 70% van de bevolking zou bereid zijn elke dag pillen te slikken om een week langer te mogen leven.

 

Wat denkt u erover?

Hoe geloofwaardig deze resultaten zijn, is een andere vraag. In het echte leven neemt het gros van de mensen al elke dag geneesmiddelen! Het probleem was ook louter theoretisch, want het is gewoon onmogelijk om te weten met hoeveel weken, maanden of jaren het leven van elk van ons zou verkorten als we de geneesmiddelen achterwege zouden laten.
Toch blijft de studie interessant, omdat ze toont wat het voor patiënten betekent om geneesmiddelen te moeten nemen. En blijkbaar weegt dat heel zwaar.

Volgens de hoofdauteur van de studie zijn deze resultaten een belangrijke hint voor de farmaceutische industrie. Het is belangrijk dat er oplossingen gevonden worden waardoor mensen geneesmiddelen kunnen nemen zonder dat ze pillen moeten slikken. Bijvoorbeeld door pleisters, injecties, implantaten, enz.

Zou u bereid zijn om iets minder lang te leven als u in ruil geen geneesmiddelen  hoefde te nemen?

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/02/2015 - 18h25
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Alcoholverslaving: medicatie helpt om te ontwennen Geüpdatet op 28/09/2016 - 15h00

Wie een alcoholverslaving heeft, kan gebaat zijn met medicatie . De patiënt neemt die in samenspraak met een arts, die op de hoogte is van het alcoholprobleem. Toch is medicatie alleen nooit een goede oplossing.

Meer artikels