Overslaan en naar de inhoud gaan
PUBLICITÉ
PUBLICITÉ
Eerste onderwerp hernemen

Mijn zoon plast in bed

Gepubliceerd door op 17/02/2011 - 15h36
PUB

Mijn zoon van 11 plast nog steeds in bed. Ik ben al 5 keer naar de dokter geweest, maar ook hij kan me niet helpen! Wat moet ik doen? Ik ben ten einde raad?

Fout melden


X
Antwoorden
ster heeft op gereageerd

Beste Marie, Het is heel belangrijk, dat je jouw zonn, niet overstelpt met " het probleem". er zijn zo veel redenen, die dat kunnen veroorzaken, die helemaal niets te maken hebben met iets medisch.. vaak plast een kind zo lang in bed, omdat het zijn eigen autoriteit afgeeft.. omdat het zich niet echt thuis voelt hier in het leven.. al lijkt het van wel.. soms is één van de ouders of een gezagspersoon, té indrukwekkend voor hetk ind.. soms heeft het geen vertrouwen in iemand of de situatie.. Het voelt belangrijk te kunnen zeggen, dat het wel goed komt.. dat je het begrijpt.. zodat de druk van " ik kan het niet, ik ben schuldig " weg valt.... dingen doen die aarden zijn ook belangrijk( zwemmen, buiten spelen, met boetseerklei werken, enz)...ik wens je heel veel geduld en vertrouwen toe!

jojo heeft op gereageerd

beste Marie, het is heel belangrijk dat je zoon zichzelf niet schuldig voelt omdat hij nog steeds in bed plast. mij zoon van bijna 10 heeft dit probleem ook nog. ik ben met hem naar de dokters beginnen gaan toen hij bijna naar het eerste leerjaar zou gaan. Hij heeft al allerlij onderzoeken ondergaan, van onder narcose in zijn blaas kijken, tot een echo van zijn blaas... Hij heeft al veel verschillende soorten medicatie moeten innemen. ik heb met een tens gewerkt. met een plaswekker.
zijn blaas blijkt gewoon te klein om het volume 's nachts op te houden tot hij zelf wakker wordt. Momenteel moet hij van s'ochtens tot +- 18u heel veel drinken en zo lang mogelijk wachten om naar de wc te gaan, kwestie van zijn blaas uit te rekken.  vanaf 18 u zou hij eingelijk niets, of toch zo goed als niets mogen drinken. Blijft niet bij de pakken zitten. Ik ben al in drie verschillende ziekehuizen geweest en zal blijven zoeken tot het probleem is opgelost. Ergens is er wel een arts die naar je wil luistern en mee za zoeken naar een oplossing.

tante heeft op gereageerd

mijn zoontje plaste ook veel in bed.totdat mijn gedacht viel op zijn emotie's.

hij kwam langs bij psychologe en leerde zijn gevoelens uiten en zo leerde hij wenen bij verdriet en vertelde hij meer.sindsdien plast hij niet meer.het heeft allemaal met gevoelens te maken

 

blaas heeft op gereageerd

ga naar een plaspoli, daar wordt gekeken of er geen lichamelijke afwijking te vinden is. Een echo wordt van de blaas en nieren gemaakt, een uroflowmetrie gedaan om te kijken hoe hij plas en hoe groot de plassen zijn. Houd alvast een lijst bij overdag hoeveel en wat hij drinkt ( hoe verdeeld over de dag) en hoevaak hij plas en hoe groot die plassen, gemeten in een maatkan, zijn. Daarna wordt er besproken wat de beste behandelmethode is voor uw zoon. In veel ziekenhuizen is zo'n poli gestart.

jenny heeft op gereageerd

hallo ,wij zijn naar vele dokters geweest vele pillen en siroopjes en neusverstuivers verder hebben we door gezet met de plaswekker mjn zoon was trouwens al 13 jaar ;en binnen de 2 weken was hij volledig droog en we zijn nu bijna 2 jaar verder en nooit geen ongelukje meer ,op die 2 weken is de wekker maar 3 keer afgegaan dus proberen maar veel geluk en ik heb het ook al van iemand zelf gehoord die was 17 jaar en hetzelfde resultaat :groeten

roem heeft op gereageerd

Beste Marie, heb deze week ergens gelezen van iemand die met deze problemen naar een osteopaat geweest was en bleek dat het bekken van het kind niet in verhouding stond en na een aantal behandelingen was het probleem volledig opgelost. Dus de moeite waard om te proberen. Veel succes!!!!!!!!!!!

belladonna68 heeft op gereageerd

Beste Marie

 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn, daarom dat je best contact opneemt met een pediater of dat je je laat doorsturen naar een specialist. 

Onze zoon had een te kleine blaas, dat is makkelijk op te lossen met medicatie en training van de blaas. 

Veel succes

 

Nadine

Liesbeth heeft op gereageerd

beste,

ik ben studente geneeskunde, en afgelopen maand hebben we hdit probleem in de les ehandeld. Er is wel degelijk iets aan te doen, maar het is best dat u naar een kinder-uroloog gaat ipv een gewone huisarts. In Gasthuisberg Leuven kan u terecht bij Prof. Bogaerts, een heel ervaren uroloog die reeds vele kinderen van dit probleem heeft kunnen afhelpen.

Veel succes!

paz heeft op gereageerd

Het kan ook zijn dat je zoon (zoals de mijne destijds) zeer vast slaapt en de aandrang niet voelt.In dat geval is hem 's nachts naar het toilet begeleiden om te laten plassen zeker NIET de oplossing, want dan leer je hem gewoon tijdens de slaap plassen. Wij hebben ook een plaswekker geprobeerd (hielp niet), niet drinken, wél drinken, huisarts om raad gevraagd, belonen...wij en hijzelf waren ten einde raad toen hij op 13 jaar nog steeds met pamper naar bed moest, tot hij op zijn 14de plots spontaan droge nachten had. Ondanks onze vele pogingen om het probleem op te lossen hebben wij er nooit een drama van gemaakt, ik denk dat dat ook belangrijk is, de schaamte is voor het kind zo al groot genoeg. Hopelijk komt het voor jouw zoon ook snel en natuurlijk in orde!

heidi heeft op gereageerd

Beste,

Proffesioneel behandel ik als kinesist frequent plasproblemen.

Inplaats van aan therapieshopping te doen raad ik aan om naar een gespecialiseerd plascentrum voor kinderen te gaan ,zodat ev. lichamelijke afwijkingen uitgesloten worden.

Het is trouwens bewezen dat bedplassen veelal genetisch bepaald is.

Zo'n plascentrum is niet in ieder ziekenhuis voor de hand,altijd in universitaire ziekenhuizen,soms eens in lokale.

Het is trouwens bewezen dat bedplassen veelal genetisch bepaald is,dus meestal geen psychologische oorzaak maar veelal psychologische gevolgen heeft,zeker wanneer het kind wat ouder wordt.

Daar wordt dan ev. medicatie aangewezen,doorverwezen naar gespecialiseerde kinesist,kinderpsychologe geraadpleegd, plaswekker aangeraden..naargelang het probleem.

Een plaskalender en correct plasgedrag is altijd nodig.De kinesist of psychologe begeleid soms de therapie.Soms is zelf een slaaponderzoek aangewezen.

Teveel soorten therapie 'proberen ' en falen versterkt enkel het probleem en keldert de motivatie van het kind.

Veel succes, het vergt meestal wat structuur en volhouding van ouders en kind.

PUBLICITÉ
{ } { }