PUBLICITÉ

Mijn kind heeft dikwijls last van neusbloedingen

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 11/11/2013 - 22h42
-A +A

Wanneer een kind regelmatig last heeft van neusbloedingen, is het belangrijk dat we de juiste aanpak kennen om een einde te maken aan deze bloedingen in de neusholten die in het medisch jargon 'epistaxis' genoemd worden.

De ouders en de betrokken kinderen moeten goed op de hoogte zijn van de enkele, eenvoudige regels waaraan ze zich moeten houden als het kind opnieuw met een neusbloeding geconfronteerd wordt.

Een paar voorbeelden: gaan liggen of het hoofd naar achteren houden zijn helemaal niet aan te raden...

PUB

Neusbloeding: blijven zitten en het hoofd rechthouden

Bij neusbloedingen, moet men zeker niet gaan liggen of het hoofd naar achteren houden. Men doet er inderdaad goed aan te gaan zitten. Waarom?

Omdat, als men het hoofd naar achteren houdt, de bloeding een tijdje kan blijven duren en het bloed dan in de keelholte zou terechtkomen. Men weet dan niet of de epistaxis gestopt is en ook niet hoeveel bloed men verloren heeft. Bovendien kunnen spijsverteringsstoornissen optreden nadat men te veel bloed heeft doorgeslikt.

Neusbloeding: beide neusgaten minstens 3 minuten dichtknijpen

Het is aan te raden beide neusvleugels net onder het bot, tussen duim en wijsvinger, dicht te knijpen. Dat moet stevig en op een constante manier volgehouden worden gedurende minstens 3 minuten. Na een half minuutje stoppen, zou helemaal geen zin hebben.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 25/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 11/11/2013 - 22h42

"Le Quotidien du Médecin", FMC 5 mei 2010

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
U hebt vaak last van neusbloedingen? Geüpdatet op 22/03/2005 - 00h00

Neusbloedingen zien er vaak spectaculair uit, maar zijn zelden ernstig. Een neusbloeding (in medisch jargon "epistaxis" genoemd) wordt veroorzaakt door een scheurtje in de bloedvaatjes van de neus. Wat moet u doen en vermijden, wanneer moet u een art...

Een gebroken of losgeslagen tand is een spoedgeval! Geüpdatet op 04/08/2009 - 00h00

Mijn kind is gevallen en is nu een tand kwijt . Hij heeft een slag gekregen en zijn tand is losgekomen . Hij heeft zich gestoten en een stukje tand is afgebroken ... Wat het probleem ook is, u moet dringend op raadpleging bij een tandheelkundige.

Meer artikels