PUBLICITÉ

Migraine: elke maand weer hetzelfde liedje!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/02/2014 - 09h58
-A +A

Migraine is een heel stuk gecompliceerder dan “gewone” hoofdpijn. En migraine met aura is nog complexer!

We hadden daarover een gesprek met Elisabeth B., die er al sinds haar tienerjaren last van heeft. Hier volgt haar getuigenis.

PUB

Wanneer merkte u voor het eerst dat u migraine met aura had?

Toen ik als tiener bij de scouts was. Plots kreeg ik bizarre symptomen: ik kon niet meer schrijven en niet meer correct praten. Ik had zelfs het gevoel dat ik niet meer helder kon denken, en dat maakte me toch wat ongerust… De scoutsleiders stuurden me naar de verpleegpost, waar mijn ouders me kwamen ophalen.

We zijn dan naar een dokter gegaan, en die bevestigde dat er wellicht niets ernstigs aan de hand was, maar raadde toch aan om me verder te laten onderzoeken. Dus liet ik een hersenscan uitvoeren. Die was perfect normaal, waarna de diagnose luidde: migraine met aura.

Niet meer kunnen schrijven of praten, blijft het symptoom waar ik het meest last van heb. Soms zie ik ook vlekjes voor mijn ogen. Pijn krijg ik pas enkele uren na het begin van de aanval.

Wat zijn de belangrijkste gevolgen voor uw dagelijks leven?

Ik krijg ongeveer één aanval per maand, altijd tijdens mijn menstruatie.

Als ik mijn geneesmiddelen neem zodra de eerste symptomen opduiken, kan ik de pijn meestal voorkomen. Het probleem is dat ik lesgeef en dus een groot deel van de dag voor de klas sta. Als ik midden in de les een aanval krijg, moet ik me uit de slag zien te trekken om vol te houden, en dat valt niet altijd mee. Doorgaans lukt het me, maar het is wel uiterst vermoeiend.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/02/2014 - 09h58

Met dank aan Elisabeth B. voor haar getuigenis.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
johnt

Met acupunctuur jan veel bereikt worden; allerlei punten op de oren en het lichaam worden geprikt.Daarbij kan voeding een rol spelen, evenals het gebruik van medicijnen. JTR, arts-acupuncturist NAAVlid

PUBLICITÉ
Lees ook
Migraine: mijn kind heeft gehoorhallucinaties Gepubliceerd op 02/06/2017 - 14h35

Ook kinderen kunnen last hebben van migraine. Helaas is die zeer moeilijk op te sporen bij de allerjongsten. Bovendien zijn de symptomen vaak moeilijk te beschrijven en kunnen ze verkeerd geïnterpreteerd worden. Zo kan een kind dat verklaart stemmen...

Migraine en hormonen: een duidelijke link Gepubliceerd op 15/03/2017 - 15h51

Er bestaat een duidelijk verband tussen de geslachtelijke hormonen en migraine . Sommige periodes in het leven van een vrouw hebben zo een gunstige of ongunstige invloed op het uitbreken van migraineaanvallen, en zelfs op de intensiteit ervan.

Hoofdpijn: migraine of spanningshoofdpijn? Gepubliceerd op 22/06/2016 - 11h03

De term " migraine " wordt vaak gebruikt bij het beschrijven van hoofdpijn . Maar migraine is een ziekte die beantwoordt aan duidelijk omschreven diagnostische criteria en die verschillen van spanningshoofdpijn . Misschien hebt u af en toe hoofdpijn...

Goed nieuws voor migrainepatiënten Gepubliceerd op 25/01/2011 - 13h13

Bij mensen die last hebben van migraine en intense hoofdpijn , worden letsels waargenomen ter hoogte van de microbloedvaten die de hersenen van bloed voorzien. Een recente Franse studie heeft nu echter aangetoond dat deze letsels niet leiden tot een...

Meer artikels