PUBLICITÉ

Miam-o-fruit, een ontbijt voor wie wil afvallen?

Gepubliceerd door Lauranne Garitte, gezondheidsjournaliste op 19/07/2016 - 14h24
-A +A

Op de sociale media is veel te doen over een recept dat het evenwichtige ontbijt bij uitstek zou zijn. Miam-o-fruit - zoals het heet - is heel voedzaam, bevat veel goede vetten en (biologisch) fruit en zou tot ‘s middags voor een verzadigd gevoel zorgen. We analyseren het recept met Lut Van Lierde, diëtiste en voedingsdeskundige.

PUB

De France Guillain-methode

France Guillain is op het internet al lang geen onbekende meer. Ze heeft vooral naam gemaakt met een methode die naar haar is genoemd. De Franse voedingsdeskundige is nu 73 jaar en reisde twintig jaar lang de wereld af samen met haar vijf kinderen. Tijdens haar reizen heeft ze een allround methode ontwikkeld om in vorm te blijven. Een van haar principes heeft met voeding te maken en heet Miam-o-fruit.

Wat is Miam-o-fruit?

Het is een magisch ontbijt waardoor u de hele ochtend overloopt van energie. Zo wordt het door de bedenkster toch voorgesteld op internet. Miam-o-fruit bevat vijf ingrediënten, stuk voor stuk biologisch:

  • ½ banaan geprakt met een vork tot een gladde en lichtjes bruine puree (wat wijst op oxidatie of binding met zuurstof).
  • 2 eetlepels biologische koolzaadolie, te mengen met de geprakte banaan tot de olie verdwijnt.
  • Oliehoudende zaden of noten: 1 eetlepel geplet of gemalen lijnzaad, 1 eetlepel geplet sesamzaad en telkens 1 eetlepel van drie andere geplette zaden naar keus (cashewnoten, pindanoten, walnoten, hazelnoten enz.)
  • 2 koffielepels vers citroensap
  • Minstens drie soorten fruit van het seizoen (telkens één stuk) in stukjes gesneden (geen gedroogd fruit en geen citrusvruchten, want die verteren te snel)

Dit recept kan zowel als ontbijt, als lunch en als avondmaal dienen. De maaltijd moet in haar geheel 30 tot 40 minuten worden gekauwd, want elke hap moet vloeibaar zijn. Op die manier komt de energie optimaal en geleidelijk aan vrij in de loop van de ochtend (of namiddag enz.).

Gepubliceerd door Lauranne Garitte, gezondheidsjournaliste op 19/07/2016 - 14h24

France Guillain-methode: https://www.bainsderivatifs.fr/

Lut Van Lierde, diëtiste en voedingsdeskundige (lutvanlierde.com)

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Help, het ontbijt gaat verloren! Geüpdatet op 17/10/2006 - 00h00

Eén Belg op de vijf slaat zijn ontbijt regelmatig over. In de groep van de jongeren is het nog erger gesteld. Daar begint één op de drie aan de dag zonder te ontbijten. De traditie van het ontbijt is dus aan het verdwijnen. Er zijn nochtans goede red...

Wat moet ik eten om mooie haren te hebben? Gepubliceerd op 28/05/2013 - 13h52

Het volume, de kleur en de glans van het haar zijn grotendeels genetisch bepaald. Maar welke aard het haar ook heeft, voeding helpt om het nog meer te laten glanzen of gezonder te krijgen. Enkele ingrediënten om de gezondheid en schoonheid van het ha...

Meer artikels