PUBLICITÉ

Met baby op vliegtuig

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/08/2016 - 10h34
-A +A

U zult zich heel wat vragen stellen als u met een klein kind op reis gaat, zeker als u met het vliegtuig reist!

PUB

Met baby op vliegtuig

Kinderen ouder dan 3 weken mogen met het vliegtuig reizen. Als uw kind jonger is dan 3 weken of te vroeg geboren is, vraagt u het best raad aan uw kinderarts of huisarts.U dient echter te weten dat de baby geen zitplaats zal krijgen en op de schoot van zijn ouders of begeleiders zal moeten reizen. De meeste luchtvaartmaatschappijen beschikken echter over kleine bedden en reismanden voor langeafstandsvluchten. Win op voorhand inlichtingen in en neem zo nodig de reiswieg mee in het vliegtuig.

Voorrang aan de baby

Net zoals met gehandicapten krijgt u waarschijnlijk voorrang bij de grensovergang en in het vliegtuig. Maar tussen het inchecken en het opstijgen verstrijkt soms veel tijd. Voorzie dus voldoende luiers, papflessen en speelgoed! Wat de voeding betreft, de meeste luchtvaartmaatschappijen kunnen u babyvoeding in potjes aanbieden.

Initialement publié par Pierre Dewaele le 09/07/2002 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 10/08/2016 - 10h34

De Gids voor de Reiziger, Uitgeverij Medasso 2002-2003.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Reizen met uw baby Gepubliceerd op 06/07/2012 - 12h28

Met de auto op reis gaan en uw baby meenemen: het kan. Als u zich maar goed organiseert, alleen het strikt noodzakelijke meeneemt en voorrang geeft aan veiligheid en comfort. Enkele tips.

Met baby op reis: hoe en waar naartoe? Gepubliceerd op 25/07/2012 - 10h59

Ouders of grootouders wensen op reis te gaan en uiteraard gaat baby met hen mee. Maar waar trekt men best naartoe wanneer baby meegaat? Welke voorzorgen moet men nemen? En waarop moet men letten voor het comfort en de veiligheid van het jonge kind ?

Als u uw baby meeneemt op reis Gepubliceerd op 03/05/2017 - 15h30

De vakantie is in aantocht, en ook baby's reizen vaak mee naar de zon. Ze zijn echter teer, dus moet u tal van extra voorzorgen nemen om ze te beschermen en hun vervoer en verblijf optimaal te doen verlopen.

Meer artikels