PUBLICITÉ

Mesotherapie, voeding voor uw huid...

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/06/2007 - 00h00
-A +A

Het principe is eenvoudig. Om de huid jong te houden en verslapping tegen te gaan, gaat men de huid binnenin voeden. Dat gebeurt door lokaal de voedingsstoffen in de lederhuid in te spuiten die de huid nodig heeft.

PUB

Het principe

Het is een beetje te vergelijken met het inbrengen van 'meststoffen' in de lederhuid, de laag net onder de opperhuid. Met de jaren wordt de lederhuid minder elastisch, ze wordt platter en geeft minder steun, en dat uit zich in het ontstaan van rimpels. De mesolift stimuleert de lederhuid opnieuw. Deze huid bestaat uit fibroblasten, een soort cellen die diverse soorten vezels (collageen, elastine...) maken en uit bepaalde opbouwstoffen. Het zijn dus deze cellen die men meer moet doen werken. De bestaande gezichtscrèmes proberen dat te doen langs externe weg, maar ze zijn niet efficiënt genoeg omdat de huid een echte mechanische barrière is waar men moeilijk doorheen komt.
Bij de mesotherapie daarentegen worden alle elementen die nodig zijn om de lederhuid te stimuleren rechtstreeks in de lederhuid ingebracht. Het gaat dus om een soort 'meststof'.

Welke producten?

Er worden moleculen van diverse aard ingespoten, onder meer heel specifieke microvoedingsstoffen (bepaalde vitamines en mineralen), stoffen die de microcirculatie stimuleren (om de stofwisselingsprocessen in de huid te verbeteren) en hyaluronzuur. Dit zuur wordt normaal gebruikt om rimpels op te vullen, maar hier dient het om de hydratatie van de huid, die van nature de neiging heeft om uit te drogen, te verbeteren. Deze stof trekt water aan, maar ze behoort ook tot de basisstoffen van de lederhuid die met de leeftijd verminderen in aantal. Tot slot heeft ze ook een stimulerende werking op de fibroblasten.
Daarnaast wordt ook dimethylethanolamine (DMAE) ingespoten, een stof die ook wordt gebruikt in cosmetische crèmes en die de huid strakker maakt.
Momenteel is dit de meest efficiënte beschikbare formule om onze huid te voeden.
Er is één nadeel aan: de effecten zijn tijdelijk. Gelukkig worden er aldoor nieuwe stoffen ontdekt, die ook systematisch in de behandeling worden opgenomen, zodat de efficiëntie van de kuur continu verbetert.
De mesolift wordt al sinds de jaren 80 toegepast, maar met de invoering van hyaluronzuur in 1998 en DMAE in 2004 is deze behandeling stukken efficiënter geworden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/06/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels