PUBLICITÉ

Menopauze: wat is juist en wat is fout?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 12/11/2012 - 15h07
-A +A

 De menopauze wordt automatisch geassocieerd met ongemakken, vooral met opvliegers.

Maar er bestaan heel wat fabeltjes over de menopauze. Weet u wat juist is en wat fout?

PUB

Vrouwen verdikken in de buikzone en vallen af op de dijen.

Juist (1)

Fout (0)

In de menopauze verandert het figuur en evolueren vrouwen van het zogenaamde gynoïde naar het androïde type. Terwijl de cellen zich vroeger eerder ophoopten in de benen, de dijen en de billen, hopen ze zich nu vooral op in de buikzone. Net zoals bij mannen dus.

 

Vrouwen verdikken fel in de menopauze.

Juist (0)

Fout (1)

Meestal is die gewichtstoename al bezig van voor de menopauze, en is die heel geleidelijk. Maar het is pas tijdens de drastische hormonale veranderingen dat vrouwen het ten volle gaan beseffen.

Met het ouder worden verkleint de caloriebehoefte en gaan mensen vaak minder bewegen. Anderzijds gaan de symptomen van de menopauze (opvliegers, slaapstoornissen, prikkelbaarheid) en de zorgen die met deze periode gepaard gaan (de vruchtbaarheid die stopt, de kinderen die het huis uit gaan enz.) op het gemoed wegen waardoor vrouwen compensatie zoeken in voedsel.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 13/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 12/11/2012 - 15h07

Santé et ménopause, une nouvelle vie pour la femme, dr. Christian Jamin et Jocelyne Raison, Uitgeverij Jacob-Duvernet.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Menopauze: de geheimen van de hormonale behandeling Geüpdatet op 27/06/2011 - 16h35

De menopauze is een scharnierpunt in het leven van elke vrouw. Ze markeert het einde van de vruchtbaarheid, gaat gepaard met een verhoogd risico op osteoporose en met soms erg hinderlijke symptomen zoals de fameuze opvliegers. Goede informatie is de...

Meer artikels