PUBLICITÉ

Meisje of jongen? Gauw even testen!

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 11/05/2009 - 00h00
-A +A

Bent u nieuwsgierig wat het wordt? Wilt u zich beter kunnen voorbereiden op het grote moment? Veel ouders wachten vol ongeduld de dag af dat ze het geslacht van hun baby weten, en soms kan het niet snel genoeg gaan. Maar hoe onschuldig is deze wedren naar "almaar vroeger"?

PUB

Het geslacht van de baby, dé grote vraag


De zwangerschap is een periode vol spanning en vragen. Ben ik zwanger? Is het een meisje of een jongen? Op wie zal het lijken? Hoe gaan we het noemen? Sommige toekomstige ouders willen de verrassing houden tot het laatste moment, maar bij de meeste ouders is de vraag naar het geslacht van het kind dé hamvraag. Is het een meisje of een jongen? Het antwoord komt meestal in de vierde of vijfde maand van de zwangerschap, bij de tweede echo dus. Dat is ruim op tijd om de babyspulletjes te kopen en om de keuze van de voornaam definitief vast te leggen.

Een antwoord vanaf de zesde week!


Sinds enkele weken bieden Angelsaksische bedrijven via internet kits te koop aan waarmee toekomstige ouders het geslacht van hun kind al vanaf de zesde week van de zwangerschap te weten kunnen komen. De test gebeurt op basis van een eenvoudig bloedstaal van de moeder. Hier en daar gaan er echter stemmen op om te wijzen op de eventuele gevaren voor eugenetische ontsporingen. In België is abortus immers legaal tot de twaalfde week van de zwangerschap. Is het niet ondenkbeeldig dat sommige ouders voor een abortus zouden kiezen als het kind niet het gewenste geslacht heeft? Onderzoekers van de universiteit van Grenada in Spanje hebben zich onlangs op hun beurt in de wedren naar het "babygeslacht" gestort en hetzelfde type test ontwikkeld. Hiermee is de discussie weer in alle hevigheid opgelaaid.

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 11/05/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels